sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 03 Ağustos 2022

Andy Warhol'un İlham Perisi Candy Darling'in Hayatı Film Oluyor!

Deadline'ın haberine göre Hari Nef, trans ikonu ve Andy Warhol'un ilham perisi Candy Darling hakkında yeni bir biyografiye öncülük etmeye hazırlanıyor.

Candy Darling, Andy Warhol tarafından Glamour, Glory and Gold adlı bir Jackie Curtis oyununda keşfedildikten sonra New York'un en ünlü trans aktristi haline geldi. Flesh, Women In Revolt, Darling, Silent Night, Bloody Night gibi filmlerde rol almaya devam ederken ana akım filmlere girme çabaları sürekli reddedilmelerden dolayı hüsrana uğramasına neden oldu. Ancak Darling, ana akım medyada kaçırdığı şeyi, sahnede muazzam bir etki yaratarak telafi edecekti. 

Hari Nef Cast as Candy Darling in Biopic About Andy Warhol's Muse | A.frame

Candy Darling'i canlandıracak Hari Nef ise büyük çıkışını, Transparent'da Gittel rolünü oynamasının ardından 2016'da SAG Ödülü adaylığı alarak yaptı. Modellik yapmaya ve trans bir kadın olarak deneyimlerini yazmaya devam etti ve aynı zamanda ilk trans model olarak kabul edildi. Nef aynı zamanda IMG Models ve İngiliz dergisinin kapağında yer alan ilk trans kadın. 

Hari Nef, Candy Darling'in arkadaşlarıyla konuşup onun günlüklerini okuyarak ve Darling'in sahnede canlandırdığı tiyatro arşivlerinden eski senaryoları inceleyerek rolüne hazırlandığını da açıkladı. Henüz adı belli olmayan biyografik filmin senaryosu, Transparent'ın yazarı Stephanie Kornick tarafından kaleme alınacak. 

Kübra Karasu