sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 02 Ekim 2021

Antalya Altın Portakal Film Festivali Bünyesinde Sinema Okulu Açılıyor!

3. kez düzenlenecek olan Altın Portakal Sinema Okulu’ndan Detaylar Duyuruldu.

Okul kapsamında Türkiye’deki üniversitelerin radyo, televizyon, sinema, medya, iletişim ve görsel sanatlar bölümlerinden toplam 250 öğrenci bir hafta boyunca sinema ustalarından çevrimiçi eğitim alacaklar. Bu yıl okula Türkiye'nin 46 farklı kentinden 454 başvuru yapıldı. Eğitimler 3-8 Ekim tarihleri arasından gerçekleşecek.

Öğrenciler 3 Ekim’de ilk olarak Ayşegül Doğan’ın ‘Film Okuma Atölyesi’ ile derse başlayacak.
Senaryo danışmanı ve akademisyen Gülengül Altıntaş’ın ‘Görsel Hikâye Anlatımı’ dersinden sonra, program sinema yazarı ve akademisyen Aslı Özgen’in vereceği ‘Yeniden Keşfedilen Tarih: Kadın Sinemacılar’ dersiyle eğitim devam edecek.  Programda Ayris Alptekin’in ‘Kurgu Atölyesi’ ve Dilek Aydın’ın ‘Yaratıcı Yapım Süreçlerini Anlamak’ dersleri de yer alıyor. Ayrıca yönetmen Reha Erdemin karantina koşullarında Zoom’dan çekmiş olduğu, Seni Buldum Ya! filmi üzerine bir söyleşi de gerçekleşecek. Söyleşinin moderatörlüğünü sinema yazarı Evrim Kaya üstlenecek.



4 Ekim’de oyuncu Hazal Kaya ve yönetmen Nisan Dağ’ın, oyuncu-yönetmen ilişkisi, oyunculuk ve oyuncu yönetimini tartışacakları “Oyunculuk Üzerine” adlı söyleşi, 5 Ekim’de ise “Belgeselde Yeni Arayışlar” başlıklı bir söyleşi yayınlanacak. Engin Palabıyık’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide son yıllarda belgesel sinemaya yaklaşımları ile adlarından söz ettiren Deniz TortumRuken TekeşSerdar Kökçeoğlu ve Zeynep Dadak filmlerini ve arayışlarını tartışacaklar.

7 Ekim’de yayınlanacak söyleşide yönetmen Emin Alper ve Senem Erdine, Aslı Ildır moderatörlüğünde “Sinematek ve Seyir Kültürü” üzerine bir sohbet gerçekleştirecekler. 

8 Ekim’de Köken Ergun ve Zeyno Pekünlü’nün kendi çalışmalarından yola çıkarak buluntu filmin video çalışmalarındaki kullanımını Ahmet Gürata moderatörlüğünde tartıştıkları “Buluntu Film ve Video Çalışmaları” adlı söyleşi yayınlanacak. 



Antalya Sinema Okulu kapsamında düzenlenen söyleşiler her gün saat 14:00’te festivalin YouTube kanalında yayında olacak.