sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 20 Ocak 2022

Anthony Mackie, "Spark" Filmiyle İlk Yönetmenlik Denemesini Yapacak!

Anthony Mackie de kameranın önünden arkasına geçen oyuncular kervanına dahil oluyor. Deadline'a göre, Kaptan Amerika filminin yıldızı, başrolünde Kral Richard'tan Saniyya Sidney'in yer aldığı, adı duyulmamış sivil haklar öncüsü Claudette Colvin'i konu alacak yeni filmi Spark ile ilk yönetmenlik denemesini yapmaya hazırlanıyor.

Mackie, projede yapımcı olarak görev yapacak olan Kellon Akeem, Jason Michael Berman ve Marc Ambrose ile çalışmaya hazırlanıyor. Film, Rosa Parks'ın Sivil Hakların bir sembolü haline gelmesinden dokuz ay önce, Montgomery, Alabama'da bir otobüste koltuğunu vermeyi reddettikten sonra tutuklanan, on beş yaşında ırkçılığa cesurca karşı çıkan Colvin'in kahramanlıklarını konu alacak. 



İlk başta tarih tarafından kucaklanırken, Colvin nihayetinde sivil haklar hareketinin yüzü olarak bir kenara itildi. Mackie'nin filmi onu yeniden gündeme geri getirmeye hazırlanıyor. Ekip aynı zamanda hikayeyi doğru anlatmak için aile ile aktif olarak çalışıyor. Colvin, projedeki mutluluğunu Deadline'a şöyle ifade etti: "67 yıl önce, tarih beni Montgomery'deki o otobüsün koltuğuna yapıştırdığında, haklarımı savunmanın tarihin akışını değiştirecek bir hareketi tetikleyeceğini asla hayal edemezdim. Gelecek nesillerin geçmişimizi öğrenmeleri için Bay Mackie tarafından hikayemin yeniden anlatılması gerçekten bir onurdur, böylece ilerlemenin mümkün olduğunu ve işlerin daha iyi olacağını bilerek yaşayabilirler Umarım hikayem gençlere medeni haklar ve insan onuru için savaşmaya devam etmeleri için ilham verir.”



Mackie, Memphis'teki Ulusal Sivil Haklar Müzesi'ni ziyareti sırasında Colvin'in hikayesine rastladığını ve bunca yıldan sonra hikayesini anlatma ihtiyacını tetiklediğini belirtti. Ünlü oyuncu konuyla ilgili, “Yalnızca hareket etmekle kalmadım, ilham da aldım. Filmlerde süper kahraman olmak harika ama o aramızda yaşayan gerçek bir canlı ve onun hikayesini anlatmaktan onur duyuyorum." açıklamasını yaptı.

Filmin cast çalışmaları devam ettiği için çekimlere ne zaman başlayacakları henüz duyurulmadı. Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz. 

Kübra Karasu