sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 09 Ocak 2022

Artan Covid Vakaları Sebebiyle Hollywood'da Birçok Ödül Töreni ve Etkinlik İptal Edildi!

Tekrar artışa geçen Covid vakaları, Hollywood'da pek çok ödül töreninin, film festivalinin ve galanın iptal edilmesine neden oldu.

Omicron varyantına bağlı olarak artışa geçen Covid-19 vakaları sinema sektörünü kötü yönde etkilemeye devam ediyor. Hollywood'un heyecanla beklenen ödül sezonundaki etkinlikler ya erteleniyor ya da tümden iptal ediliyor.

Amerikan Film Enstitüsü'nün Ödül Töreni, Bafta Çay Partisi ve Palm Springs Uluslararası Film Festivali, ilk iptal edilen törenlerin yanı sıra son açıklamalara göre, Hollywood Eleştirmenler Birliği'nin (Hollywood Critics Association) ve Eleştirmenlerin Seçimi (Critics' Choice) ödül törenlerinin de erteleneceği duyuruldu.

Utah, Park City'de gerçekleştirilen Sundance Film Festivali de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çevrim içi olarak düzenlenecek. Aslında festivalin hibrit bir şekilde düzenlenmesi planlanmıştı fakat festival yönetimi, artan vakalar nedeniyle kimseyi riske atmak istemedikleri için bütün etkinlikleri sanal ortamda gerçekleştireceklerini duyurdular.
31 Ocak'ta Los Angeles'ta gerçekleştirilecek olan Grammy Ödülleri de şu an için belirsiz bir tarihe ertelendi.

En prestijli ödül törenlerinden biri olan Altın Küre ödülleri de Covid sebebiyle, yalnızca sayılı ismin katılacağı küçük ve özel bir tören olarak gerçekleşecek. 9 Ocak Pazar gecesi (Türkiye saatiyle 10 Ocak Pazartesi, 05.00), Beverly Hills'te düzenlenecek olan törende kırmızı halı, yıldızlar ve canlı yayın olmayacak. Kazananlar sosyal medyadan duyurulacak.