sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Kasım 2021

Asghar Farhadi'nin Cannes Ödüllü İran Filmi "A Hero" Oscar Yarışı Öncesinde Yeni Fragman Yayınladı!

İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin yazıp yönettiği yeni drama A Hero için yeni bir fragman yayınladı.

94. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film Oscar'ı yarışmasında İran'ı temsil etmek üzere seçilen A Hero, 2021 Cannes Film Festivali'nin Grand Prix'sinde zaten ödüle layık görülmüştü. 

Afiş



Fragman bizi bir iş kurmak için bir alacaklıdan (Mohsen Tanabandeh) aldığı parayı ödemediği için hapiste olan Rahim'i (Amir Jadidi) tanıtıyor. Rahim, iş ortağının parayı çalıp kaçtığını, ancak suçtan dolayı hâlâ hapiste olduğunu söylüyor. Rahim, ailesiyle vakit geçirmek için iki günlük bir izin sırasında içi altın dolu bir çanta bulur ve onu kendisine saklamak yerine geri vermeye karar verir. Böylece medya, Rahim'i haksız yere mahkum edilmiş yerel bir kahraman olarak resmetmeye başlar. Bununla birlikte, bazı insanlar Rahim'in iyi niyetine güvenmezler ve çantanın onun özgürlüğünü satın alma hilesinin bir parçası olup olmadığını merak ederler.

Farhadi'nin son filmi, Cannes Film Festivali'nin 2018 açılışını yapan İspanyolca gizem gerilim filmi Everybody Knows'du. Farhadi, 2012'de A Separation ve 2016'da The Salesman filmleriyle En İyi Yabancı Film dalında iki Akademi Ödülü aldı.

Fragman


Kübra Karasu