sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Mayıs 2020

Aşk 101 Dizisine Savcılık Kararı

Netflix ve Ay Yapım ortak yapımı olan gençlik filmidir. Senaryo yazarı Ufak Tefek Cinayetler adlı dizinin senaryosunu kaleme alan isim  Meriç Acemi. Yönetmen koltuğunda ise Şampiyon filminin yönetmenliğini de üstlenen Ahmet Katıksız yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde hakkında gençleri eşcinselliğe yönlendirdiği ve genç bireylerin gelişimini olumsuz yönde etkilediği iddia edilen Aşk 101 dizisi ile ilgili CİMER'e yapılan şikayet hakkında savcılık kararı belli oldu.

Savcılık, Netflix'in gençlik dizisi "Aşk 101" hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.Kararda, kişilerin hür iradesiyle para vererek izlediği bir dizide insanların yine iradesiyle izlememesi gerektiği belirtilip, ihbar değerlendirmeye alınmadı.Savcılık şikayete yönelik soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. Aşk 101 dizisi aslında 90'lı yıllarda yer alıyor. Dizinin gelecek sonunu bekleyen büyük bir izleyici kitleyisi var fakat bu kitle dizideki mantık hatasını da farkında mı ? Meriç Acemi'nin yazmış olduğu senaryoya göre dizi aslında 90'lı yıllarda geçiyor fakat diziyi izlemiş olanların farkedeceği üzere dizide ki okul düzeni, disiplin kurallarının nerdeyse olmaması, okul formaları, ve son model cep telefonları 90'lar konsepti ile epey zıtlaşıyor. Umuyoruz ki gelecek sezonda yönetmen ve yapımcılar bunu farkına varır ve bizler de 90'lı yılları kusursuz bir şekilde temsil eden bir gençlik dizisi izlemiş oluruz.