sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 23 Eylül 2022

"Aslan Kral"ın Öncesini Konu Alacak "Mufasa" Filmiyle İlgili Yeni Ayrıntılar Açıklandı!

Barry Jenkins, yakında çıkacak olan Aslan Kral'ın prequel (öncesini anlatan) filmi Mufasa'da "bir ton tanıdık yüzün" görüneceğini açıkladı.

Filmin yönetmeni Barry Jenkins, California/Anaheim'daki D23 fuarında Entertainment Weekly ile yaptığı yeni bir röportajda, tanıdığımız ve sevdiğimiz karakterler hakkında yeni hikayeler içereceğini açıkladı.

Mufasa: The Lion King'in senaryosunu ilk okuduğunda "Mufasa hakkında her şeyi bildiğimi sanıyordum." diyen yönetmen, "Mufasa, Pride Lands'in en büyük kralıdır ve sırf öyle olduğu için böyle olduğunu varsayıyorsunuz. Ben de stüdyonun ve senaryoyu yazan Jeff Nathanson'ın gerçeği keşfetme konusunda harika bir iş çıkardığını düşündüm.” dedi. 

Barry Jenkins'in yeni film için planı, foto-gerçekçi CG teknolojisine sahip olacak filme geri dönen "tonlarca tanıdık yüzün", Aslan Kral'da onlarla tanıştığımızda nasıl olduklarına dair hikayeyi anlatmak. Jenkins bu konuyu da “Bunların hepsi aynı karakterler… Birçoğuyla zamanda geriye gidiyoruz. Bu karakterlerin kim olduğunu söylemek için tekrar geri döneceğiz.” sözleriyle ifade etti.



D23'te Disney, hem önceki canlı aksiyon 2019 filmi The Lion King'den hem de orijinal 1994 animasyon filminden seslendirme sanatçılarını içeren yeni filmin oyuncu kadrosunu açıkladı. Prequel'de genç Mufasa'yı Aaron Pierre seslendirecek, eski versiyonu ise hem yeniden çevrimde hem de orijinal 1994 filminde seslendiren James Earl Jones tarafından seslendirilecek. Jenkins'in bahsettiği diğer "tanıdık yüzler" arasında mandrill Rafiki (John Kani tarafından seslendirildi), çöl faresi Timon (Billy Eichner), yaban domuzu Pumbaa (Seth Rogan) ve antagonist Taka (daha sonra Scar olarak tanınacak ve Kelvin Harrison Jr. tarafından seslendirilecek) yer alıyor. 

Aynı röportajda Jenkins filmin müzikal tarafıyla ilgili, “Lütfen benden müzikal numaralar da bekleyin. Gerçekten harika müzikal numaraların yer alacağını söyleyebilirim.” dedi. 

2024 yılında vizyona girecek olan Mufasa: Aslan Kral, Aslan Kral öncesinde gerçekleşen olaylara odaklanacak. Yeni film, Rafiki, Timon ve Pumbaa'nın bakış açılarıyla Mufasa'nın geçmişe dönüşlerini içerecek. Aslan Kral (2019), maceracı bir genç aslan yavrusu olan Simba'nın hikayesini anlatmıştı. Babasının ölümüne kendisinin neden olduğuna inandırıldıktan sonra Simba, Pride Rock'taki evinden kaçar ancak amcası Scar'ın devralmasından sonra bir yetişkin olarak tahttaki haklı yerini talep etmek için geri döner.

Kübra Karasu