sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 16 Haziran 2020

Aslı Bankoğlu SinemaPort'a Konuştu

Şu ana kadar çekilen tam 7 tane ve ödül almış ise 2 filmi bulunan  şu an ise ortağı Seda Yazıcı ile ''Aslı Bankoğlu Management''  şirketiyle, oyuncu adaylarını, hayallerindeki roller ile buluşturan ünlü oyuncu, senarist Aslı Bankoğlu, SinemaPort'a samimi açıklamalarda bulundu.


Merhabalar, Kariyerinizde bir çok dizi ve filmde rol aldınız. Siz daha çok Arka Sıradakiler dizisindeki rolünüzle aklımıza kazındınız. Son yıllarda oyuncu menajerliği yapıyorsunuz ve kendi adınıza bir şirketiniz var. Gelecekte sizi tekrar ekranlara görebilecek miyiz ? Size gelen yeni teklifler var mı? Merhabalar oyunculuk benim için vazgeçilmez bir şey.Oyunculuğu bırakmadım. Bu sene iki tane festival filminde rol aldım. Biri Rom ,diğeri Lacivert geceler. Sadece menajerlik ile dizinin yürümesi imkansız onun için sinema filmlerini tercih ediyorum. Menajerlik, emek isteyen bir iş. En az oyunculuk kadar ve ben her oyuncumuzun hayalindeki rolü oynaması için uğraşıyorum. Ortağım Seda Yazıcı ile güzel bir uyumla oyuncularımızı anlamaya çalışarak ve emekle çalışıyoruz. Bu taraf çok farklıymış oyunculuktan onu anladım:)
Bir çok dizi ve sinema filminde oynadınız. Siz hangisinde rol almayı daha çok sevdiniz? Hangisinde rol almak sizin açınızdan daha zorlayıcıydı? Arasındaki farklardan bizlere bahseder misiniz? Ben oynadığım her karakteri çok sevdim istemediğim hiçbir projede yer almadım. Zorlanmayı çok seviyorum farklı farklı roller bence çok keyifli. Ama Oğuzhan Yıldız'ın Rom sinema filminde oynadığım karakter, pavyonda çalışan ve aslında her kadın oyuncunun oynamak isteyeceği dişil bir rol. Sanırım en çok onu sevdim. Dizi çok zor ve zaman isteyen bir iş.
Bir röportajınızda topuklu ayakkabılara ilginiz olduğunu ve bir koleksiyonunuz olduğunu söylemişsiniz. Bunun dışında ilgi duyduğunuz başka neler var? Kar küresi koleksiyonum var dünyanın her ülkesinden. O röportajı sanırım biri benim adıma kendi kendine yapmış...Ayakkabı alışverişinden hiç hoşlanmam;)
Müjdat Gezen Sanat Merkezinde yazarlık ve oyunculuk eğitimi almışsınız. Yazdığınız kısa ya da uzun metrajlı senaryolar var mı? Yönetmen olmayı hiç düşündünüz mü? Çekilmiş 7 tane TV filmim ve ödüllü 2 kisa filmim var. Azerbeycan'da senaryo doktorluğu yaptım.Yazmaya devam ediyorum.Yeni projeler yakında geliyor. Yönetmenlik gibi bir ilgim yok.
Gelecekte oyunculuk ve menajerlik dışında yapmak istediğiniz hayalini kurduğunuz bir şey var mı? Tek hayalim Capetown'da köpek balığı dalışı yapmak. Düz bir kadınım oyum olsun, buyum olsunum yok. Daha çok bilgi sahibi olmak için okumak, gezmek, izlemek isterim.
Arka Sıradakiler dizi zamanında bir çok kesim tarafından izlenen ve sevilen bir diziydi. Siz o zamanlar hakkında ve oynadığınız karakter için neler söylemek istersiniz? Döneme imzasını atmış bir iş içinde olmaktan hep.mutlu oldum. Aslım karakterini çok seviyordum.
Son zamanlarda çıkan Netflix'de gösterilen “Aşk 101” dizisini izlediniz mi? Dizide oynayan oyuncular yaptığı yorumlarda arka sıradakiler dizisini de unutmayıp oraya da bir atıfta bulunuyorlar. Yani böyle dizilerin ülkemizde çokça tutulduğunu sevildiğini söylüyorlar. Tabii ki iki dizi arasında konu bakımından baya fark var. Siz bu tarz diziler hakkında neler söylemek istersiniz? Her emeğin önü açık olsun her etmekte insanlar ekmek yiyor Netflix cok başarılı bir platform. Hiç izlemedim 'aşk 101' i ama Arka Siradakiler'de ki yardımcı yönetmenimiz Deniz Yorulmazer çekiyor o isin içinde varsa zaten cok guzel bir is olmuştur eminim.
Covid-19 süreci çalışma şartlarınızı nasıl etkiledi? Bu süreçte neler yapıyorsunuz? Korku ve panik korkunç birsey.Hele evde yaşi büyük bir büyüğümüz varsa. Zor bir süreç. İşler elbette durdu ama üretkenlik yönümüz cok sukur durmadı biseyler yazıyorum böyle değerlendiriyorum bu süreci.
Son olarak sizi sevenlere ve SinemaPort okuyucularına neler söylemek istersiniz? Okuyun, izleyin farkında olun dünyada keşfedilmemiş çok güzel yerler,bilgiler var doymayın hayata. Umudunuz düşerse bir film açın, bir kitap okuyun ve Sinemaport'ta kalın.. 
Röportaj: Mehmet Ali Kıcım - SinemaPort