sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 16 Ocak 2023

"Avatar: The Way of Water" Global Gişede 2 Milyar Doları Aşmak Üzere!

Avatar: The Way of Water, küresel gişede 1,9 milyar dolara ulaştı.

Uzun süredir yapım aşamasında olan bilim kurgu devam filminin şu anki küresel hasılatı 1,89 milyar dolar ve bu da onu 2022'nin açık ara en yüksek hasılat yapan filmi yapıyor.

The Way of Water, 2019'daki Avengers: Endgame'den bu yana küresel gişede 2 milyar doları aşan ilk film olacak. Ek olarak yönetmen James Cameron'ın dünya çapında 2 milyar doları geçen üçüncü uzun metrajlı filmi olacak Titanik (2,2 milyar dolar) ve 2,97 milyar dolarla tarihin en büyük filmi olmaya devam eden ilk Avatar'dan sonra.



The Way of Water şu anda No Way Home ve Avengers: Infinity War'ın (2,04 milyar dolar) ardından tüm zamanların en büyük yedinci filmi. Film büyük olasılıkla Star Wars: The Force Awakens'ın 2,06 milyar dolarlık küresel hasılatını geçerek tüm zamanlar listesinde dördüncü sıraya yerleşecek, bu da tüm zamanların en iyi dört filminden üçünün Cameron tarafından yönetilmiş olacağı anlamına geliyor.

Disney henüz resmi olarak Avatar 4 ve Avatar 5'e yeşil ışık yakmamış olsa da Cameron yedi film için planları olduğunu söyledi. Üçüncü filmin bazı sahneleri The Way of Water ile aynı anda çekildi.

İlk Avatar'dan on yıl sonra geçen The Way of Water, Jake Sully, Neytiri ve çocukları, Pandora'nın tropik dünyasının keşfedilmemiş sulak alanlarına girecek. Cameron filmi, öncülüğünü yaptığı son teknoloji sualtı hareket yakalama teknolojisini kullanarak çekti.

Avatar: The Way of Water şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu