sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 29 Aralık 2022

"Avatar: The Way of Water" Küresel Gişede 1 Milyar Dolara Ulaştı!

Yönetmen James Cameron, Avatar: The Way of Water'a karşı çıkanları haksız çıkardığını kanıtlayarak dünya çapında 1 milyar dolarlık gişe rekorunu iki haftadan kısa bir süre içinde aştı.

Amerika'da 300 milyon dolar ve diğer bölgelerden yaklaşık 700 milyon dolarla, dünya çapında 1 milyar doları aşan gişede 2022'nin üçüncü filmi olmayı başardı.

Film, Marvel'ın Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın küresel hasılatını da aşmış oldu. Şuan 2022 listesinde Jurassic World Dominion (1.003 milyar $) ve Top Gun: Maverick'in (1.488 milyar $) ardından üçüncü sıraya yerleşiyor. The Way of Water'ın Dominion'ı da geride bırakarak 2022'yi yılın en iyi performans gösteren filmi olarak bitirmesi bekleniyor. Filmin toplam gişesinin 1,6 milyar dolar ile 1,9 milyar dolara kadar çıkması bekleniyor.

Cameron daha önce The Way of Water'ın tüm zamanların en büyük üçüncü veya dördüncü filmi olarak bitirilmesi gerektiğini, bunun da filmin küresel gişede yaklaşık 2 milyar dolar kazanması gerektiği anlamına geldiğini belirtmişti. Filmin bu hedefe ulaşıp ulaşmayacağı ise merak konusu.

Türkiye'den de Avatar 2'ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Kulaktan kulağa yayılan olumlu eleştiriler filmi Türkiye'den 1.126.933 kişinin sinemalarda seyretmesiyle sonuçlandı. Sinemaları yeniden dolduran yapım, yurtiçinde şimdiden 74.452.138 tl hasılat ederek zirveye yerleşti.

Dünyada tüm zamanların en çok izlenen filmi olma ünvanını hala elinde tutan ilk Avatar, 2009'da vizyona girdiğinde ve yıllar içinde birkaç kez yeniden gösterime girmesi sayesinde dünya çapında 2,9 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Gişe hakimiyeti 2019'da Avengers: Endgame tarafından kısa bir süre kesintiye uğrasa da Avatar tekrar vizyona girmesiyle yeniden zirveye yükseldi.

Devam filmi ilk filmden on yıl sonra Jake Sully ve Neytiri'yi konu alıyor ve insanlarla savaş devam ederken evlerinden kaçıp Pandora'nın su klanlarına sığınmalarını anlatıyor. 

Avatar: The Way of Water şimdi sinemalarda!

Fragman

Kübra Karasu