sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 10 Ocak 2023

“Avatar: The Way of Water” Küresel Gişede 1,7 Milyar Doları Aştı!

Avatar: The Way of Water, gösterime girmesinden dört hafta sonra dünya çapında 1.708 milyar dolar hasılat elde etmeyi başardı.

Film, dünya çapında 1.67 milyar dolar hasılat elde eden Jurassic World'ü geçerek gişe tarihindeki en yüksek hasılat yapan yedinci film oldu ve yönetmen James Cameron'ın filmin başarısının artacağına dair tahminlerini doğruladı. Cameron filmin başarısının ilk hafta belli olmayacağını söylemişti.

The Way of Water, Kuzey Amerika'da 517 milyon dolar ve diğer bölgelerden 1.19 milyar dolar hasılat elde etti. Şu anda 2022'de vizyona giren en yüksek hasılat yapan film ve pandemi döneminin en büyük ikinci filmi olan filmin başarı oranı artmaya devam ediyor. Cameron'ın öngördüğü gibi, The Way of Water'ın 2 milyar doları bulması bekleniyor. Yönetmen, filmin kar elde etmesi için tarihin üçüncü veya dördüncü en büyük filmi olması gerektiğini belirtmişti.



Tarihte 2 milyar doları aşan sadece beş film var: Avatar 2,9 milyar dolar, Avengers: Endgame 2,79 milyar dolar, Titanic 2,2 milyar dolar, Star Wars: The Force Awakens 2,069 milyar dolar ve Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı 2.04 milyar dolar. The Way of Water'ın ön filmi listenin başında yer aldığına göre, özellikle dört haftalık gişe başarısıyla devam filminin de 2 milyar hasılatı aşması bekleniyor. 

Avatar: The Way of Water, şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu