sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Aralık 2022

"Avatar"ın Yapımcılarının İmzasını Taşıyan "Alita: Battle Angel"ın Devam Filmi Gelecek mi?

2019'da Rosa Salazar'ın ana kahraman (yozlaşmış sosyal sınıflarla bölünmüş gelecekteki bir medeniyette geçmişinin sırlarını ortaya çıkarmaya çalışan bir cyborg) olarak karşımıza çıktığı Alita: Battle Angel, kağıt üzerinde yeni bir Bilim Kurgu serisinin başlangıcı olarak görülüyordu. 

Japon Manga'sına dayanan, Robert Rodriguez'in yönettiği ve James Cameron'ın (Avatar, Titanik) yazıp yapımcılığını üstlendiği Alita: Battle Angel, yüksek oktanlı aksiyon dekorları ve içgüdüsel görsel efektleriyle övgüleri toplamıştı. Ancak gişe performansı nedeniyle devam filminin pek olası olmadığı düşünülmeye başlanmıştı. Avatar: The Way of Water'ın Londra'da gerçekleşen dünya prömiyerinde Deadline'a konuşan Alita: Battle Angel'ın da yapımcılığını üstlenen Jon Landau, bir devam filmi çekme isteğinden bahsetti.



Avatar devam filmleri dışında yakın gelecekte üzerinde çalışacağı başka filmi olup olmadığı sorulduğunda Landau, "Alita: Battle Angel adında küçük bir film var, geri dönüp devam filmi çekmek isteriz ve (yönetmen) Robert [Rodriguez] ile bunun hakkında konuşuyorum ve umarım bu meyvesini verir." dedi. Muhabir, Landau'ya izleyicilerin devam filmini ne kadar bekleyebileceklerini sorduğunda ise, "Hiçbir şeye asla bir zaman çerçevesi koymam çünkü siz bunu bana karşı kullanırsınız." şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Alita: Battle Angel'ın devam filmi için çalışmaların ne zaman başlayacağı bilinmiyor fakat Avatar'ın devam filmi Avatar: The Way of Water ise 16 Aralık'ta sinemalarda vizyona girecek.

Alita: Battle Angel Filminin Konusu

Alita, kim olduğunu veya nereden geldiğini bilmediği bir halde tanımadığı bi gelecekte uyanır. Şefkatli bir doktor olan Ido onu yanına alır ve cyborg görüntüsünün altında olağanüstü bir geçmişe sahip genç bir kadının kalbi ve ruhu olduğunu fark eder. Alita yeni hayatına alışmaya çalışırken, Doktor Ido da onu gizemli geçmişinden korumaya çalışır. Yeni arkadaşı Hugo ise Alita’nın anılarını tetiklemesine yardımcı olmak ister. Bu sırada şehri yöneten tehlikeli ve yozlaşmış güçler Alita’nın peşine düşer. Eşi benzeri görülmemiş dövüş yeteneklerine sahip olduğunu fark eden Alita, geçmişine dair bir ipucu elde edecektir. Tehlikeli insanlarla karşı karşıya olan Alita; arkadaşlarının, ailesinin ve dünyasının kurtarılmasında kilit rol oynayacaktır.

Kübra Karasu