sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Oyuncu Haberleri 31 Ağustos 2021

Avusturyalı Yönetmen Selina Sondermann’dan, Umut Karadağ’a Övgü!

Rol aldığı Tatar Ramazan, Es-Es, Sağır Oda, Halka, Ya İstiklal Ya Ölüm ve Kuruluş Osman gibi dizilerdeki performansıyla akıllarda yer edinen başarılı oyuncu Umut Karadağ, son olarak “Bağlılık Hasan” filminde başrolde oynadı. 74. Cannes Film Festivali’nin "Belirli Bir Bakış" seçkisinde dünya prömiyerini yapan ve usta yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği filmdeki performansıyla Karadağ, Fransız eleştirmen ve yönetmenlerden bol övgü topladı.



Cannes’daki gösteriminde dakikalarca ayakta alkışlanan filmdeki performansıyla Umut Karadağ’a, bir övgü de genç bir yönetmenden geldi. “Ginger”, “Three-Wheel-Stroller”, “Anthropophilie” ve son olarak “Dedication” adlı kısa filmleriyle ilgiyi üzerine çeken Avusturyalı yönetmen Selina Sondermann, 74. Cannes Film Festivali’nde izlediği “Bağlılık Hasan” filmi üzerine bir yazı kaleme aldı. İzleyicinin 147 dakika boyunca bir dramaya kendini adayabilirse kendisini ödüllendirebileceğini söyleyen Sondermann, filmin oyuncuları Umut Karadağ ve Filiz Bozok’un performanslarını da değerlendirdi. Filmde Hasan’ın gündelik hikayesinin şiirsel bir duyguyla anlatıldığına ve günah işlese de “her insanın kendisi başına” olduğunun altını çizdiğinden söz eden Sondermann, Umut Karadağ ve partneri Filiz Bozok’un filmdeki performanslarının hiçbir şekilde eksik olmadığını ve arzulandığı gibi olduğunu söyleyerek övdü.



Türkiye’den ise eleştirmen Kerem Akça, Umut Karadağ’ın filmdeki karakterini iyi kavradığını belirtmişti. Filmde ‘Hasan’ karakterini dindar bir ana karakter olarak tanımlayan Akça, Karadağ’ın Tarkovsky’nin tasavvufi dünyasından fırlayıp gelmiş gibi bulduğu karaktere dönüşmesini başarılı bulduğunu ve köy insanını becerikli bir şekilde kavradığını dile getirmişti.

Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık’ üçlemesindeki ikinci halka olan filmde Hasan karakterine hayat veren Umut Karadağ’ın performansı, Türkiye’deki izleyici tarafından da merakla bekleniyor. Vizyon tarihi henüz belli olmayan “Bağlılık Hasan” filminin, yakın zamanda ülkemizde vizyona girmesi bekleniyor.