sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 05 Eylül 2021

Ayvalık Film Festivali’nde Yılın Yönetmeni Belli Oldu !

2 Eylül akşamı düzenlenen törenle açılışını yapan festivalin, ikinci gününde Yılın Yönetmeni Ödül Töreni Yapıldı.

Festival kapsamında 2018 yılından bu yana verilen Kariyo & Ababay Vakfı (KAV) Yılın Yönetmeni Ödülü’nü bu yıl Çatlak filmi ile yönetmen Fikret Reyhan kazandı. Ayrıca geçen yıl pandemi nedeniyle Aşk, Büyü, Vs. filmi ile ödülünü alamayan Ümit Ünal adına ödülünü, filmin oyuncusu Selen Uçer aldı.

Selim Eyüboğlu, Esin KüçüktepepınarOnur Saylak, Müge Turan ve Ümit Ünal’dan oluşan Danışma Kurulu tarafından belirlenen adaylar arasından KAV’ın seçtiği Yılın Yönetmeni Fikret Reyhan’a 100.000 TL değerindeki ödül çeki ve ödül heykelciği takdim edildi.


Festivalde Bugün
Vural Sineması’nda 12.30 seansında Anthony Hopkins’in başrolünde yer aldığı Florian Zeller imzalı Baba / The Father, 15.00 seansında Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi ile büyük övgü toplayan Céline Sciamma’nın filmi Küçük Anne / Petite Maman, 18.00 seansında Radu Jude’a 2021 Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı kazandıran Kaçık Porno / Bad Luck Banging or Loony Porn ve 20.00 seansında Alman yönetmen Dominik Graf imzalı Fabian veya Bok Yoluna Gitmek / Fabian - Going To The Dogs filmleri gösterilecek.
Amfi tiyatro’da ise saat 20.00’de Nisan Dağ’ın senaryosunu yazıp yönettiği Bir Nefes Daha filminin gösterimi yapılacak. Film gösterimi yönetmen Nisan Dağ, yapımcı Müge Özen ve başrol oyuncuları Oktay ÇubukHayal Köseoğlu ve Eren Çiğdem’ın katılımıyla gerçekleşecek.
 5 Eylül Pazar günü 22.15’te Amfitiyatro’daki son seansta ise Norveç sinemasının ilgiyle izlenen yönetmeni Joachim Trier’nin Dünyanın En Kötü İnsanı / The Worst Person in the World filmi gösterilecek