sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 17 Aralık 2020

Başarılı ve Güzel Oyuncu Hira Koyuncuoğlu Sinemaport'un Konuğu Oldu!

Merhaba Hira Hanım, Sinemaport'a hoş geldiniz. Nasılsınız? Öncelikle sizi daha yakından tanıyabilmemiz için biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Çocukluğumdan beri oyuncu olmak hayalimdi. Hayatımın içinde hep dans ve tiyatro vardı. Sahnelerde büyüdüm diyebilirim. Küçük yerde doğup büyüdüğüm için ve oradaki imkanlar kısıtlı olduğundan, hafta sonları oyunculuk dersleri almaya İstanbul’a gelirdim. Üniversiteyi de İstanbul’da kazandıktan sonra tam olarak oyunculuk kariyerim başladı.

İçinde bulunduğumuz pandemi  süreci işinizi ve kişisel yaşamınızı nasıl etkiledi ve bu süreci nasıl değerlendirdiniz. Karantina dönemlerinde neler yaptınız?

Karantina döneminde ailemin yanındaydım. Daha çok ailemle vakit geçirdim. Onun öncesinde okulum ve iş hayatım nedeniyle İstanbul’da olduğumdan ailemle çok sık beraber olamıyordum. Pandeminin ilk zamanlarında ailemle daha çok görüşmeme vesile oldu bu süreç. Onun dışında bolca kitap okuyarak, film izleyerek, dans ederek, sevdiklerimle sohbet ederek  geçirdim. Hatta benim için sıkıntılı değil sevdiklerimle olduğum için keyifliydi diyebilirim. Sonrasında zaten dizi anlaşmam nedeniyle Kapadokya’ya çekime geldim. Bu süreci de burada çekim yoğunluğu ile geçirmekteyiz.

Oyunculuk ile tanışmanız nasıl başladı?

Oyunculuk  çocukluğumdan beri hayalimdi. Zaten 3 yaşından beri dansla ilgileniyorum. Sahnelerde büyüdüm diyebilirim. Hayallerim önce dansla başladı ve sonra tiyatro yapmaya başladım ve oyunculuğu çok sevdiğimi fark ettim. Oyunculuk eğitimi almaya başladım. Dansın her daim hayatımda olmasını isterim. Ama kariyer olarak hep oyuncu odaklı ilerledim. Şuanda da hem dansı hem oyunculuğu birarada götürüyorum.

Sizi bugüne kadar yayınlandığı dönemlerin en çok  izlenilen dizileri olan ‘’Adını Feriha Koydum Emir’in Yolu’’,‘’O Hayat Benim’’,’’İstanbullu Gelin’’ ve şimdilerde Atv ekranlarında yayınlanan ve ilgiyle izlenilen ‘’Maria ile Mustafa’’ dizisinde izlemekteyiz. Öncelikle diziniz nasıl  gidiyor? Bildiğiniz gibi pandemi sürecindeyiz, böyle bir süreçte dizi çekimlerinizde yaşadığınız  zorluklar oluyor mu?

Dizimiz çok güzel gidiyor. Yapım şirketimiz, yönetmenimiz, tüm ekip tabii ki öncelikle hijyen kurallarına uyarak sete çıkıyoruz. O nedenle şu an bir problem yaşamıyoruz. Genel olarak ekiple ve oyuncularla çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Ortamımız çok güzel.

Bale geçmişinizin olduğunu biliyoruz. Peki bale ile tanışmanız nasıl oldu? Eğitimleriniz devam ediyor mu?

Bale ile çok küçük yaşta tanıştım. Daha önceki soruda da cevaplamıştım. Bale ile 3 yaşında tanıştım. Tabii ilk olarak ailem bu yeteneğimi fark ediyor. Ve beni hemen kursa gönderiyorlar. Sonra çok sevmeye başladım ve hayatımın hiç kopmayacak bağı haline geldi. Aynı zaman da eğitmenlikte yapıyorum. Hayatımın bir yerinde hep dans olacak.

Daha önceki röportajınızda 1999 yılında yaşadığımız büyük depremde Yalova’da olduğunuzu ve depremi bizzat yaşadığınızı çok zor günler geçirdiğinizden bahsetmiştiniz. Öncelikle gerçekten çok çok geçmiş olsun. O an ki duygularınızı ve yaşadıklarınızı biraz bizimle paylaşabilir misiniz?

Teşekkür ederim. Çok küçüktüm ama her detayı hatırlıyorum. Bende de bir travma yarattı, çok zor günler geçirdik. Sevdiklerimizi kaybettik. Aylarca çadırda kaldık.. Benim için o günden sonra deprem bir fobi oldu.

Kariyerinizde kendinize belirlediğiniz bir hedef ve gelecekte hayalini kurduğunuz  ve oynamak istediğiniz bir rol var mı?

Bir dansçının hayatını canlandırmak çok isterim. İki tutkumun da bir arada olduğu bir iş benim için çok büyüleyici olur.

Sizi biraz da sosyal açıdan tanıyalım. Oyunculuk dışında boş  zamanlarınızda neler yaparsınız başka bir ilgi alanınız, merakınız var mı?

Yeni yerler keşfetmeyi ve gezmeyi çok seviyorum. Vazgeçilmezlerim; kamp yapmak, uzun yürüyüşler, dans etmek , kitap okumak. 

Son olarak  SinemaPort  okuyucularına  ve  sizi sevenlere  neler  söylemek istersiniz?

Bu keyifli röportaj için çok teşekkür ederim. Hepimiz bu süreçte sakin kalalım, hijyen ve mesafe kurallarına dikkat  edelim… Sağlıktan önemli hiçbir şey yok. Teşekkür ederim.

Sinemaport - Alper Ergez