sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 08 Kasım 2022

Benedict Cumberbatch "Avengers" Filmlerinde Duygusal Sahne Çekmenin Zorluğunu Anlattı

Marvel Sinematik Evreni'nde Doctor Strange rolünü oynayan Benedict Cumberbatch, Avengers filmlerinin çekimlerinde yaşadığı zorluğu izleyicilerle paylaştı.

Benedict Cumberbatch'in karakteri en son Doctor Strange in the Multiverse of Madness adlı solo film ile izleyiciyle buluşmuştu. Ancak karakter Avengers serisinde de önemli bir rol oynadı. Hem Avengers: Infinity War'da hem de Avengers: Endgame'de duygu yüklü olaylar vardı ve Cumberbatch, bu sahneleri çekmenin kolay bir iş olmadığı hakkında konuştu.

The Talks'a konuşan Cumberbatch, MCU'daki oyunculuk deneyimlerinden bahsetti ve Avengers filmlerinde hikaye kısıtlamaları nedeniyle çivilenmiş bir şekilde direkt duygusal bir sahne çekmenin çok zor olduğunu açıkladı. Ünlü oyuncu konuyla ilgili, "Orası bir tür oyunculuk salonu değil ve her zaman bir hakikat katmanını ortaya çıkarmak için benliğinizin katmanlarını soyarsınız. Bunun bir kısmını yapmak için çalışıyorsunuzdur ama örneğin The Avengers gibi devasa bir film yapmanın tam ortasındayken, o bir duygu anını beş dakikada çekmek kesinlikle zor olabilir çünkü diğer bütün büyük şeyler yüzünden buna ayıracakları tüm zaman bu kadardır." ifadelerini kullandı.



Her iki filmde de tanık olduğumuz birçok duygu yüklü sahne göz önüne alındığında, bunu kısa sürede yapmanın kolay olmayacağı anlaşılıyor. Cumberbatch, Avengers filmlerinin hikayeye önem verme konusunda daha dikkatli olduğunu ve karakter gelişimi için bunu yapmadığını da söyledi.

Avengers serisinin bir sonraki filmleri Avengers: The Kang Dynasty (2025) ve Avengers: Secret Wars (2026) için çalışmalar başladı. Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu