sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 14 Kasım 2022

"Black Adam" Küresel Gişede 350 Milyon Doları Aştı

DC imzalı Dwayne Johnson'ın başrol oynadığı anti-kahraman filmi Black Adam, küresel gişede 352 milyon dolara ulaştı.

Black Adam Türkiye'de ise toplam ₺23.715.208 tl hasılat elde etti. Beklendiği gibi film, geçtiğimiz hafta vizyona giren Marvel imzalı Wakanda Forever ile kıyasıya bir rekabetle karşı karşıya. Black Adam'da Johnson, kurgusal Kahndaq ulusundan eski bir köle olan Teth-Adam'ı canlandırıyor. Binlerce yıl sonra uykusundan uyanır ve düşmanlarına karşı intikam dolu bir saldırıya geçer. Johnson, stüdyodan gelen tepkilere rağmen rolü oynamak için neredeyse on yıl mücadele etti.

Black Adam'ı daha önce Johnson ile Disney macera filmi Jungle Cruise'da çalışmış olan Jaume Collet-Serra yönetti. Black Adam'ın Henry Cavill'in Superman'ini de geri getirecek olan serinin geleceğinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.



Johnson, tüm pazarlama gücünü Black Adam'ın arkasına koydu ve filmin DCEU içindeki güç hiyerarşisini değiştireceğine söz verdi. Johnson, Black Adam ile kişisel olarak en iyi çıkışını yaptı (67 milyon dolar).

En iyi DCEU filmi, dünya çapında 1,1 milyar dolar kazanan Aquaman olmaya devam ediyor. Onu Batman v Superman: Dawn of Justice (dünya çapında 872 milyon dolar), Wonder Woman (dünya çapında 817 milyon dolar) ve Suicide Squad (dünya çapında 745 milyon dolar) takip ediyor. Yeni gelecek DC filmleri arasında Shazam! Fury of the Gods, The Flash, Blue Beetle ve Aquaman and the Lost Kingdom yer alıyor.

Black Adam şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu