sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 18 Kasım 2022

Bradley Cooper, Steven Spielberg İmzalı "Bullitt" Filminin Başrolünde!

Deadline'ın haberine göre Steven Spielberg, yaklaşmakta olan orijinal filmi Bullitt için Bradley Cooper'ı Frank Bullitt olarak seçti.

Bradley Cooper, 1968'deki orijinal gerilim filminde Steve McQueen tarafından ünlü bir şekilde canlandırılan klasik karakteri oynamak için resmen bir anlaşma imzaladı. Steven Spielberg, ünlü San Francisco polisine odaklanan filmin yeni bir versiyonunu geliştiriyor ancak bunun orijinal filmin yeniden başlatılması değil, tamamen yeni bir hikaye olduğunu belirtti.

Cooper ayrıca Spielberg ve Kristie Macosko Krieger ile birlikte filmin ortak yapımcılığını üstlenecek. Josh Singer şu anda senaryo üzerinde çalışıyor ve Steve McQueen'in oğlu Chad McQueen ve torunu Molly McQueen de filmin yapımcılığını üstlenecek.

Cooper'ı seçme kararı ani bir karar değildi. Cooper ve Spielberg, salgın başladığından beri Bullitt'i tartışıyor, karakter ve hikayeye nasıl yeni bir dönüş yapılacağı hakkında konuşuyorlardı. Cooper ve Spielberg yıllardır bir proje üzerinde işbirliği yapmaya çalışıyorlar.



Bradley Cooper'ın hem oyunculuk hem de yapımcılık dalında 9 Oscar adaylığı bulunuyor ve hem oyunculuk performansları hem de sinematografi açısından eleştirel beğeni toplayan nadir bir aktör örneği.

Orijinal Bullitt filmi 1968'de gösterime girdi ve Solar Productions tarafından üretildi ve hala hakları elinde tutan Warner Bros. tarafından yayınlandı. Başrollerini Steve McQueen, Robert Vaughn ve Jacqueline Bisset'in paylaştığı filmin yönetmenliğini Peter Yates üstlenmişti. Film bir sendika tanığına koruma olarak atanan bir San Francisco polisinin hikayesini konu alıyor. Ödüllü gerilim filmi, sinema tarihinin en ünlü araba kovalamacalarından birini içeriyor ve kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli bir film olarak Library of Congress'de korunuyor.

Bullitt şu anda üretimde ve henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi.

Kübra Karasu