sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 06 Haziran 2020

Bülent Pelit: 'TRT İşimizi Baltaladı'

Uzun yıllardan beri sinemanın içinde yer alan Yönetmen Bülent Pelit,ilk filmi “Sefil”i 1987 yılında çekti. Pelit'in yönetmenliğini yaptığı diğer projeler ise; “Psikopat”, “Çatı”, “Yaz Gülü”, “Şişman ile Pişman”, “Artist Seyfettin” ve daha  bir çok film..

Dört yıl boyunca Film Yönetmenleri Derneği'nin yönetim kurulunda görev alan Pelit, son iki yıl bu kurumun ikinci başkanlığını yürüttü. Film Yönetmenleri Derneği’nin TRT adına çektiği, “Türk Romanları Projesi”nin bazılarında ise yapımcı olarak görev aldı.

'Ben sizin gibi çok adam eskittim..'

Film Yönetmenleri Derneği'nde yer aldığı zamanlardan yayın boyunca sıkça bahseden Bülent Pelit, TRT için yer aldığı 40 Roman 40 Yönetmen Projesi adı altında, yerli  romanları film setine taşıyordu. TRT'nin sık sık değişen yönetimi de bu projeye köstek olmaya başlamıştı. Bu kösteği ortadan kaldırmak için Bülent Pelit, o zaman ki TRT müdürlenirden biri ile iletişime geçiyor ve karşılaştığı cevap ise ''Ben sizin gibi çok adamlar eskittim...sizin işiniz yürümez''. Bülent Pelit, o kadar emek verilen filmin bu çeşit haksızlıklardan dolayı öylece kaldığını açıkladı.

''O filmden dolayı hala küfür yiyorum''

Bülent Pelit'in senaryosunu kaleme aldığı ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturduğu, dram filmi Martılar Açken yüzünden hala küfür yediğini belirten Pelit, bunun sebebini ise filminin aykırılığına bağlıyor.

Canlı yayının tamamını buradan izleyebilirsiniz..