sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Temmuz 2022

Carey Mulligan & Zoe Kazan Başrollü "She Said"in Fragmanı Yayınlandı!

Jodi Kantor ve Megan Twohey'nin New York Times'ın en çok satan araştırmacı gazetecilik makalesi "She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement", Harvey Weinstein'ın sektördeki kadınlara yönelik cinsel istismar ve suistimal tarihini ortaya çıkararak onun düşüşüne yol açtı. "#MeToo" hareketini ateşleyen en önemli hikayelerden birini oluşturdu. Şimdi ise bu hikaye bir filme uyarlandı. She Said olarak adlandırılan film, Weinstein'ın cinsel istismarlarını ortaya çıkarmak için devrimci bir ifşa üzerinde çalışan iki muhabirin çığır açan hikayesini ele alıyor.

Carey Mulligan ve Zoe Kazan, Hollywood'da cinsel saldırı konusunda uzun süredir devam eden sessizliği kırmaya çalışan iki kararlı muhabiri canlandıracak. Erkek egemen bir sektörde sesini yükselten kadınlar sıklıkla görmezden geliniyor. Ancak fragman, Kantor ve Twohey'in Weinstein'ı devirmek için tüm kadın kurbanları nasıl birleştirmeye başladıklarına erken bir bakışın altını çizdi. Kantor (Kazan), şov dünyasındaki yaygın cinsel tacizi sorgulamak ve keşfetmek için bir göreve başlar. Weinstein'ı devirmeye yardımcı olabilecek hikayeyi anlatmak için birden fazla nesildeki kadın kurbanları konuşmaya ikna etmek için Twohey (Mulligan) ile ortaklık kurar.

Film, Weinstein'a yöneltilen cinsel taciz ve saldırı suçlamalarının ilk dalgasını konu alacak. Sonunda, Weinstein üçüncü derece tecavüz ve cinsel saldırıdan suçlu bulundu ve 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Kadroda Mulligan ve Kazan'ın yanı sıra Patricia Clarkson (Sharp Objects), Andre Braugher (Brooklyn Nine-Nine), Samantha Morton (The Walking Dead), Tom Pelphrey (Ozark) ve Adam Shapiro (L.A.'da Nobody Walks) yer alıyor.

Yaklaşan film, Emmy Ödüllü Maria Schrader tarafından yönetiliyor ve Oscar ödüllü Rebecca Lenkiewicz'in senaryosuna dayanıyor. Annapurna Pictures'ın Oscar adayı Megan Ellison ve Sue Naegle tarafından yürütülen filmin yapımcılığını Plan B Entertainment'tan Brad Pitt, Dede Gardner ve Jeremy Kleiner üstleniyor.

Universal Pictures imzalı She Said 10 Şubat'ta sinemalarda!

Fragman

Kübra Karasu