sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 12 Eylül 2021

Ceviz Ağacı Filmine İtalya’dan İki Ödül!

İtalya’nın önemli festivallerinden olan ve bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Torino Underground Film Festivalinin yarışma programında bu yıl 13 Kurmaca, 16 Belgesel, 51 Kısa film yer aldı. 31 Uzun metraj filmin de yarışma dışı olarak gösterildiği festival bu yıl hibrit olarak yapıldı. Filmler hem sinemalarda gösterildi hem de ulaşamayanlar online olarak izleme şansına erişti. Festivalde Türkiye’yi senaristliğini ve yönetmenliğini Faysal Soysal’ın yaptığı Ceviz Ağacı filmi temsil etti.



İlk Türkiye-İran ortak yapımı sayılan Ceviz Ağacı filmi festivalden en iyi film ve en iyi Kurgu Ödüllerini aldı. Kurgu ödülünü daha evvelden Bahman Gobadi’nin Kaplumbağalar da Uçar ve Daryush Mehrcuyi’nin Armut ağacının filmlerinin kurgusuyla adından söz ettiren İranlı Usta Kurgucu Mostafa Khergepoush aldı. Ödül törenine online olarak bağlanan yönetmen Faysal Soysal jüriye seçiminden dolayı teşekkür ederken özellikle; Kurgucu Mustafa’nın ödül almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bütün film ekibinin emeğinin büyük olduğunu hatırlatıp film ekibine ve emeği geçenlere teşekkür etti. 



Ceviz Ağacı filminin çekimleri Türkiye’de Sinema Genel Müdürlüğü’nün, Trt’nin ve bazı yerel kuruluşların katkıları ile gerçekleşirken, Post-Prodüksiyonu İran’ın köklü kurumu olan Farabi Cinema Foundation’ın film fonu ile gerçekleşti. Ceviz Ağacı filminin kadrosunda; Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Kübra Kip, Mert Yavuzcan, Şebnem Dilligil, Rıza Akın yer alıyor.