sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 03 Kasım 2021

Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" Filminin Kadrosuna Robert Downey Jr. ve Matt Damon Katıldı!

Deadline'a göre, Robert Downey Jr. ve Matt Damon, Cillian Murphy'ye katılmak için görüşmelerde bulunurken, Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ının kadrosu inanılmaz bir hal aldı. Film, Nolan'ın Warner Bros.'dan ayrılışının ardından Universal için çekeceği ilk filmi olacak.

Daha önce Emily Blunt'ın da, atom bombasının icadına yol açan Manhattan Projesi'nden sorumlu bilim insanı J. Robert Oppenheimer'ın eşi Katherine Vissering Oppenheimer olarak filme katılmak için görüşmelerde bulunduğu bildirilmişti.



Damon, bilimkurgu draması Interstellar'da Nolan'la zaten çalışmış olsa da, bu, Downey Jr.'ın beğenilen yönetmenle ilk kez çalışması olacak. Damon, son zamanlarda The Last Duel'den Stillwater'a kadar her şeyde alkışlanan performanslar sergilemesine rağmen, Downey Jr.'ın son birkaç yıldaki Marvel dışı tek büyük rolü Dolittle'daki baş karakterdi. Yine de, belki de Downey Jr.'ın Zodyak günlerine geri dönmesini sağlayacak yeni proje bu film olur.

Oppenheimer, Kai Bird ve Martin J. Sherwin tarafından yazılan Pulitzer Ödüllü American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer'dan uyarlanıyor. Film için yapımcılar Emma Thomas ve Charles Roven, görüntü yönetmeni Hoyte Van Hotema, kurgucu Jennifer Lame ve besteci Ludwig Göransson birlikte çalışacak.

Oppenheimer'in, 21 Temmuz 2023'te IMAX, 70mm, 35mm ve diğer tüm ekranlarda sinemalara gelmesi planlanıyor.

Kübra Karasu