sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Ekim 2021

Çin Ulusal Tatili Rekorla Başladı!

Her sene 1-7 Ekim arasında kutlanan Çin Ulusal Tatili, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sinema salonlarına bayramı getirdi. Geçtiğimiz yıl hem My People My Homeland hem de animasyon filmi Jiang Ziya'nın dört günde 150 milyon dolar sınırını aştığı tatilde bu sene ise The Battle at Lake Changjin gövde gösterisi yapıyor.



Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle uzun süre kısıtlı sayıda seyirciyi kabul eden Çin sinemaları Ulusal Tatil öncesi kapasite sınırını %70'e yükseltme şansı yakalamıştı. Bu kısıtlama genişlemesinin verdiği cesaretle de üç büyük yerli film vizyona girmiş, kısa sürede 1 milyar dolar toplam hasılatı aşarak sinemalara derin bir nefes aldırmıştı. İşlerin nispeten düzene girdiği Çin’de Ulusal Tatil avantajı yeniden sahneye çıktı. Yerli savaş filmi The Battle At Lake Changjin tatilin ilk gününde 62,5 milyon dolar hasılat elde ederek tek gün için tüm zamanlar ekim ayı rekorunu egale etti. Çin’in yıl içinde en büyük iki gişe kaynağından birinin -diğeri yılın ilk aylarında gerçekleşen Çin Yeni Yıl Tatili- ekim ayında gerçekleşen Ulusal Tatil olduğunu düşünürsek bu rekor hayli önem kazanıyor.

1950-1953 yılları arasında ABD saldırısına karşı Kore'ye yardım etme mücadelesinde Çin Halk Gönüllüleri askerlerinin yaptığı fedakarlıkları konu edinen savaş filminin üç gün sonunda 190 milyon doları aşması bekleniyor. Ülkenin en önemli film sitelerinden Douban’dan 7,6 gibi başarılı bir notla taçlandırılan film ön satışlarda tatilin rekortmen filmi My People My Country kadar etkili olamasa da ilk üç gün sonucunda onu aşacak gibi görünüyor. İki senedir bu tatilin rekortmeni olan, Çin halkının iyiliğini ve yardımseverliğini konu edinen "My Country" serisinin üçüncü halkası My Country My Parents ise liderin üçte biri kadar performans sergileyebildi. Bu iki film arasında kıyasıya geçen yarış, Covid-19 vakalarının artması nedeniyle yeniden zor günler geçiren Çin sinemalarına için derin bir nefes aldırdı.

Çin Ulusal Tatili İlk Gün Gişe Sonuçları:

1 - The Battle at Lake Changjin ¥205.5M / $31.9M
2 - My Country My Parents ¥65M / $10.1M
3 - Cloudy Mountain ¥3.7M / $0.6M
4 - All About My Mother ¥2M / $0.3M
5 - Pipiru and Luxisi: The Canned Man ¥1.5M / $0.2M

Burak Sakar