sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 29 Kasım 2022

Cinsel Taciz Suçuyla Yargılanan Kevin Spacey "Control" Filminin Kadrosuna Katıldı

Taciz davalarıyla gündemden düşmeyen aktör Kevin Spacey, bir davayı kazanmasının hemen ardından kendine başrol oynayabileceği yeni bir film buldu.

Oyuncu kısa bir süre önce Anthony Rapp'tan 40 milyon dolarlık bir cinsel taciz davasına karışmış ve kazanmıştı. Fakat Kevin Spacey hakkında yeni cinsel taciz suçlamaları yapılmaya devam ediyor. Spacey şimdi İngiliz bağımsız gerilim filmi Control'de seslendirme rolü üstlenmeye hazırlanıyor. Variety'ye göre rol, Kiefer Sutherland'ın 2002 yapımı Phone Booth filmindeki rolüne benzer olarak tanımlanıyor ve Spacey'yi ekrandan uzak tutuyor.

Film, kendisini Başbakan (Mark Hampton) ile bir ilişkiye bulaşan İngiliz bakanı Stella Simmons'ı (Lauren Metcalfe) konu alıyor. Birisi onun bu sırrını öğrenir. Sürücüsüz bir araca girdiğinde, gizemli kişi Londra sokaklarında ondan intikam almak için arabayı uzaktan kaçırır.

Fakat film ile ilgili asıl önemli şey bir süredir suçlamalar nedeniyle film sektöründe kendine rol bulamayan Spacey'nin kadroya dahil edeilmesi. Bir zamanlar Hollywood'un en iyi aktörlerinden biri olan Rapp, Spacey'nin 1986'da bir partide sarhoşken kendisine istenmeyen cinsel yaklaşımlarda bulunduğu iddialarını #MeToo hareketiyle 2017'de ortaya çıkarmıştı.



Fakat yönetmen Gene Fallaize, Spacey'i kadroya almakta, hatta filmi onu düşünerek yazmakta kararlı görünüyordu. Fallaize, aktöre olan sevgisinden alıntı yaparak Variety'ye şunları söyledi:

"O bizim neslimizin en büyük aktörlerinden biri. Özel hayatı bir yana - bunun hakkında yorum yapamayacağım ve hakkında hiçbir bilgim olmayan bir şey - oyunculuk harikalarından biriyle çalışmak için bir fırsat."

Spacey sektörde iş bulmaya devam etse de yasal savaşlarla da yüzleşmeye devam ediyor. Haziran 2023'te Birleşik Krallık'ta beş cinsel saldırı suçundan yargılanacak. Tüm bunlara ek olarak, bir zamanlar çok popüler olan Netflix dizisi House of Cards'ın setindeki uygunsuz davranışı nedeniyle Ağustos ayında 31 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldı.

Control filminin çekimleri önümüzdeki yılın başlarında Londra'daki Camberwell Stüdyolarında başlayacak.

Kübra Karasu