sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 01 Mayıs 2021

Çisil Oral Yeni Projelerini Alper Ergez'e Anlattı

Merhaba Çisil hanım Sinemaport'a hoş geldiniz. ‘’Hayat Bilgisi’’ dizisindeki ‘’Kikirik’’ karakteriyle sizi tanıdık ve hayatımıza girdiniz. Öncelikle oyunculuk fikri nasıl doğdu? Bu mesleğe ilginiz ne zamandır var? Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? Hoş bulduk diyerek başlamak istiyorum ben de. Evet Hayat Bilgisi televizyonda oynadığım ilk uzun soluklu diziydi. Oyunculuk fikri ben doğarken peşime takılmış, bir daha da yakamı ondan kurtaramadım, o yüzden bu mesleğe karar verme anımı hiç hatırlamıyorum çünkü beraber doğduk. Her insan bir başkasında bıraktığı his ve anılar toplamıdır, umarım az yara çok kahkaha bırakabilen biriyimdir, zira kendimi kendim olarak anlatmayı pek beceremeyebilirim… çisil oral sinemaport röportaj alper ergez Konservatuvar sizin için nasıl bir yerdi ? Nasıl süreç oldu sizin için? Biraz bahsedebilir misiniz? Konservatuvar kendimi keşfetmeye çalıştığım, sürekli kendimle uğraştığım bir dönemdi, sanki şimdi öyle değilmişim gibi:) Biraz da uzun sürdü çünkü iki ayrı konservatuvar sürecim oldu, ilk önce Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yaratıcı Yazarlık Bölümü'nü bitirdim, ardından Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü. Şahane yıllardı, çok iyi hocalarla hayatı keşfetme yolculuğumuzun en kıymetli duraklarındandı.

"DİJİTAL PLATFORMLAR BENİ HEYECANLANDIRIYOR"

İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları sizi nasıl etkiledi? Pandemi süreciyle yükselişe geçen dijitalleşme sürecini nasıl yorumlarsınız? Ve dijital platformlarda yayımlanan bir projede yer almayı düşünür müsünüz? Pandemi süreci herkes gibi planlarımı ertelemeye sebep oldu benim için de. Bekarlığa Vefa Partisi adında kendi yazdığım bir müzikali hayata geçirmek için çalışmalara başlamıştım ama ne yazık ki içinde bulunduğumuz koşullar şu an için buna elverişli değil. Dijital platformların yarattığı özgürlük hissi ve yaratıcılığı kullanma biçimi her oyuncu gibi beni de heyecanlandırıyor; bu platformlarda yayınlanan bir projede yaratım ekibinde olmak çok daha hayalini kurduğum bir alan şimdilik ama tabii çok da kolay bir süreç olmadığının farkındayım. Bu zorluk da heyecanlandırıyor beni. çisil oral sinemaport röportaj alper ergez Oyunculuk, televizyon programı, yazarlık derken bundan sonrası için kariyeriniz adına ne gibi adımlar atmayı düşünüyorsunuz? Üzerinde çalıştığınız yeni projeleriniz ve gelecekte hayalini kurduğunuz, özellikle oynamak istediğiniz bir rol var mı? Hayal etmek, üretmek beni çok heyecanlandırıyor bu yüzden yazdığım oyunları, senaryoları hayata geçirmek üzerine bir yol izlemek istiyorum. Bu sebeple Bekarlığa Vefa Partisi müzikaline başlayana kadar yine kendi yazdığım 2 kişilik ve tek perdelik olduğundan şu dönem sahnelenmesi daha makul olan El Yapımı Aşk, Ev Yapımı Salça ve Rock’n Roll adlı oyunu hayata geçirmek istiyorum. Format olarak ise içeriğini kendi hazırladığım, metin yazarlığını ve anlatıcılığını da üstlendiğim ‘’Erkeklere Masallar’’ adlı bir mizah programının hazırlığını sürdürüyorum. Yakın bir zamanda da Muhalif.com’da yazmaya başlıyorum. Haftalık yazılarımın yanında hafta sonları da sanat ve medya sektörüne dair yazı dizileri ve röportajlar hazırlayacağım. Şimdilik önceliğim bu konular. Özellikle oynamak istediğim rol, hatta roller elbette var, onları da yazıyorum. çisil oral sinemaport röportaj alper ergez

"HİÇBİRİNİ BİRBİRİNDEN AYIRAMAM"

Şimdilerde TV8,5’da pazar günleri yayınlanan ‘’LifeStyle’’ Programının ‘’Çisil Oral ile Aksimetre’’ köşesini hazırlayıp sunuyorsunuz. Öncelikle program nasıl gidiyor ve bugüne kadar yayın sırasında sizi çok etkileyen ve unutamadığınız bir anınız oldu mu?  Bizimle paylaşır mısınız? Program çok keyifli gidiyor, Sky Medya ile güzel bir uyum yakaladık. Bu da programdaki enerjimize yansıyor. Çok kıymetli sanatçılarımızı ağırladık programımızda bugüne kadar, hepsiyle birbirinden keyifli çekimler yaptık. Kamera arkası görüntülerimizi de paylaşıyoruz zaman zaman, hiçbirini birbirinden ayıramadım şimdi. Oyuncu olmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir, kendilerini nasıl geliştirmeliler? Aşık olsunlar:) çisil oral sinemaport röportaj alper ergez Sizi biraz da sosyal açıdan tanıyalım. Boş zamanlarınızda neler yaparsınız başka bir ilgi alanınız, merakınız var mı? Tek tip bir rutinim yok, bazen çok sosyal bazen de anti-sosyal yaşayabiliyorum. Film izlemek, kitap okumak, ailemle ve dostlarımla birlikte olmak temel ihtiyacım olduğundan boş zamanlarımda yaptığım şeyler olmuyorlar. Her şeyi denemek istiyorum, ama pek azını devam ettirebiliyorum, koç burcunun dramı bu da. Son olarak Sinemaport okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz? Herkesin iyi niyetle kurulan bütün hayalleri gerçek olsun dilerim.