sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 13 Kasım 2021

Dakota Johnson: ‘’Alfred Hitchcock Anneannemin Kariyerini Mahvetti!’’

Dakota Johnson: ‘’Alfred Hitchcock Anneannemin Kariyerini mahvetti!’’

Oyuncu Dakota Johnson, 1963 yapımı 'The Birds' (Kuşlar) filmindeki 'Melanie Daniels' rolüyle ünlenen anneannesi, ABD'li oyuncu ve eski model Tippi Hedren'in, Alfred Hitchcock tarafından tacize uğradığını ve İngiliz yönetmen yüzünden kariyerinin mahvolduğunu açıkladı.



'The Fifty Shades of Grey' (Grinin Elli Tonu) adlı yapımla yıldızı parlayan 32 yaşındaki oyuncu, anneannesi Tippi Hedren'in yıllar önce başına gelenleri 'The Hollywood Reporter'ın 'Award Chatter' adlı podcast yayınında konuştu.

Tippi Hedren'in her zaman dürüst ve kararlı bir duruş sergilediğini dile getiren oyuncu, "Alfred Hitchcock kendisiyle birlikte olmadığı için anneannemin kariyerini mahvetti. Onu korkuttu ve tüm bunlardan asla sorumlu tutulmadı. Güce sahip olan insanların, kendilerinden daha zayıf insanlar üzerinde bu gücü kullanmaları kabul edilemez. Bu konuda konuşmak zor çünkü o benim büyükannem. İnsanın, birilerinin büyükannesinden yararlandığını düşünmesi kolay değil, bunu hayal bile etmek istemezsiniz" açıklamasını yaptı.



Tippi Hedren, 1980'de hayatını kaybeden Alfred Hitchcok hakkındaki taciz iddialarını yıllar sonra gündeme getirmiş, İngiliz yönetmenin 'Kuşlar' filminin çekimi sırasında kendisini defalarca taciz ettiğini öne sürmüştü.