sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Kasım 2021

Denis Villeneuve, "Feyd-Rautha" Karakterinin 'Dune'un Devam Filminde Olacağını Doğruladı!

Yönetmen Denis Villeneuve, Frank Herbert'in romanında düşmanca bir karakter olan Feyd-Rautha'nın Dune'un devam filminde görüneceğini doğruladı.

Dune filminin ağırlığı göz önüne alındığında, ilk filmde başka bir karaktere, özellikle de bu kadar önemli bir karaktere yer vermek işi daha ağırlaştırabilirdi. Karakterin akrabaları, özellikle Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård) ve Rabban (Dave Bautista), devam filmine taşınması beklenen ilk filmde geniş bir varlığa sahiplerdi.

Denis Villeneuve, Empire ile gerçekleştirdiği röportajda devam filmi hakkında konuştu. Feyd'in dahil olup olmayacağı sorusuna ise şunları söyledi: "Kesinlikle. Bu benim şahsen getirdiğim bir seçim. İlk bölümde yeterince karakter tanıtıldı ve Feyd'i ikinci filimde eklemek daha şık olacak. İkinci film için kesinlikle çok ama çok önemli bir karakter olacak."



Barry Keoghan'ın Timothée Chalamet'in karşısındaki rolü üstlenmesini isteyen Eternals hayranları arasında söylentiler dolaşıyor. İki genç yetenek de Hollywood'da bir süredir yükselişte olan iki yıldız. 

Yönetmen Villeneuve, Dune devam filminin Zendaya'nın Chani'sine yani Paul'ün sevgilisine ve bir Fremen yerlisine odaklanacağını söyledi. Paul'ün kız kardeşi Lia Atreides'in doğumu da devam filminde önemli bir rol oynamalı. Lia, Herbert'in devam romanı Dune: Messiah'da büyük yankı uyandırıyor.

Dune: Part Two, 20 Ekim 2023'te vizyona girecek ve çekimlerin gelecek yılın Temmuz ayında başlaması bekleniyor.

Kübra Karasu