sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 04 Ocak 2023

Disney 4,9 Milyar Dolarla 2022 Küresel Gişesinin Zirvesinde!

Walt Disney, gişe hasılatı açısından 2022'de sinemanın kazananı oldu.

Disney'in yine güçlü bir yıl geçirmesi, dünya çapında gişede stüdyolar arasında 1 numaraya yükselmesiyle sonuçlandı. Disney, geçen yıl 16 sinema filmiyle dünya çapında toplam 4,9 milyar dolar hasılat, Amerika'da ise 2 milyar dolar hasılatla 2022'yi tamamladı. Disney, 2016-2022 yılları arasında yıl sonu küresel gişe rekorları kıran uzun serisini bu yıl da devam ettirmiş oldu.



Top Gun: Maverick, 2022 yılının dünya çapında en başarılı filmi oldu. Disney, en çok hasılat yapan ilk on filmin %40'ına sahipti. Avatar: The Way of Water (geçen ay çıktığından beri şimdiden 1,4 milyar doların üzerinde hasılat elde etti), Doctor Strange in the Multiverse of Madness (dünya çapında 955 milyon dolar), Black Panther: Wakanda Forever (820 dolar milyon dolar) ve Thor: Love and Thunder (dünya çapında 760 milyon dolar) gibi birçok film ile 2022'yi gişe rekorları kapatarak tamamladı. Çin'de Disney'in yalnızca üç film (Avatar: The Way of Water, Death on the Nile ve Encanto) gösterime girmesine rağmen bu rakamlara rahatlıkla ulaştı. Bunlar The Way of Water, Death on the Nile ve Encanto'ydu.

Disney 2023'te, Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Indiana Jones'un beşinci filmi ve Temmuz'da The Marvels, Elemental ve Wish gibi orijinal içerikleri izleyiciyle buluşturacak.

Kübra Karasu