sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Ekim 2021

Disney ve Scarlett Johansson, "Black Widow" Davasında Anlaşmaya Vardı!

Walt Disney ve Scarlett Johansson, Marvel süper kahraman filmi Black Widow'un vizyona girmesinin ardından açılan davayla ilgili anlaşmaya vardı.

Scarlett Johansson bundan iki ay önce Disney'i, filmi henüz sinemalarda gösterilirken Disney+ yayın hizmetinde sunduğu için sözleşmeyi ihlal etmekle suçlayarak dava etmişti. Bu kararın, potansiyel kazançları da düşürdüğünü belirtmişti. Öyle de olmuştu; 9 Temmuz'da sinemalarda ve Disney+ üzerinden aynı anda çıkış yapan Black Widow, ilk hafta sonunda koronavirüs pandemisi sırasında gişe rekoru kırdı ve 218 milyon dolar (161 milyon £) hasılat elde etti, ancak daha sonra gişe gelirleri keskin bir şekilde düşüş yaşadı.



Scarlett Johansson şikayetini, Temmuz ayında Los Angeles County Yüksek Mahkemesine sundu. Disney'in sahibi olduğu Marvel Studios tarafından Black Widow'un bir "sinema gösterimi" olacağı konusunda kendisine söz verildiğini de ekledi. Johansson, 90 gün boyunca sadece sinemalarda göstermeleri gerekirken dijital platformda da yayınlamaları konusuna sert çıkmıştı.  Buna cevaben Disney, o sırada sözleşmesine "tamamen uyduğunu" ve davasının "hiçbir değeri olmadığını" söyledi. Disney'in açıklamaları büyük tepki çekmişti. 

Disney ve Johansson arasında artık anlaşmaya varıldı fakat nasıl anlaşmaya varıldığında dair bir detay paylaşılmadı. Fakat Disney Studios içerik başkanı Alan Bergman yaptığı açıklamada, "Scarlett Johansson ile Black Widow konusunda karşılıklı bir anlaşmaya varabildiğimiz için çok mutluyum." dedi ve "Marvel Sinema Evrenine katkılarını takdir ediyoruz ve bir dizi yeni projede birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" diye ekledi. Scarlett Johansson da eğlence devi ile arasındaki farkları çözdüğü için memnun olduğunu ve daha fazla işbirliği için sabırsızlandığını söyledi. Açıklamada, "Yıllar boyunca birlikte yaptığımız işten inanılmaz derecede gurur duyuyorum ve ekiple olan yaratıcı ilişkimden büyük keyif aldım" ifadelerini kullandı.

Kübra Karasu