sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 04 Ekim 2021

Dracula Filmi "The Last Voyage of the Demeter"in Çekimleri Tamamlandı!

Uzun bir geliştirme sürecinin ardından Amblin Entertainment, Dracula'dan ilham alan "The Last Voyage of the Demeter"in çekimlerini tamamladığını duyurdu.

Orijinal senaryonun 2002'de Bragi Schut ve Robert Schwentke tarafından kaleme alındığı filmin uzun ve sıkıntılı bir geçmişi var. Proje, Marcus Nispel, Stefan Ruzowitsky, David Slade ve Neil Marshall da dahil olmak üzere, filmi yönetmek için bir dizi farklı yönetmenin getirilmesiyle, yaklaşık yirmi yıldır geliştirme aşamasında mahsur kaldı. 2019 yılında senaryonun yeni bir versiyonunun Zak Olkewicz tarafından yazıldığı ve projenin The Autopsy of Jane Doe ve Scary Stories to Tell in the Dark gibi filmlerin yönetmeni André Øvredal tarafından yönetileceği açıklandı. 



The Last Voyage of the Demeter, Bram Stoker'ın 1897 tarihli Dracula romanının bölümlerinden biri olan "The Captain's Log"a dayanıyor. Hikaye, Karpatya'dan Londra'ya 24 işaretlenmemiş sandık taşımak üzere kiralanan Rus yelkenlisi Demeter'in hikayesini anlatıyor. Bu sandıklardan biri, artık mahkum olan gemi mürettebatını yavaş yavaş birer birer ayıran vampir Drakula'nın tabutu. Film, sayıları her gece azalan diğer dünya yaratıklarıyla denizde mahsur kalarak hayatta kalmaya çalışan ekibi takip ediyor.

Filmde dünyanın en ünlü vampirinin pelerinine bürünecek olan Javier Botet ile birlikte Corey Hawkins, Liam Cunningham, David Dastmalchian, Aisling Franciosi, Jon Jon Briones, Stefan Kapicic, Nikolai Nikolaeff, Woody Norman, Martin Furulund ve Chris Walley gibi sevilen isimler yer alıyor.

The Last Voyage of the Demeter, 27 Ocak 2023'te sinemalarda gösterime girecek. 

Kübra Karasu