sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 09 Kasım 2021

"Drive My Car" Fragmanı Japonya'nın Oscar Ödülleri Adaylığını Ortaya Koydu!

Japonya, gelecek yılın Akademi Ödülleri için En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film adayını resmen duyurdu.

Sideshow ve Janus Films, Ryusuke Hamaguchi'nin Haruki Murakami kısa öyküsünden uyarlaması Drive My Car'ın ilk fragmanını yayınladı.

Drive My Car, bu yılki Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ve Ekümenik Jüri Ödülleri'ni kazandı. Genç tiyatro oyuncusu ve yönetmen Yusuke Mafuku'nun (Hidetoshi Nishijima) geçmişinden gelen acı gerçekler ve akıldan çıkmayan gizemlerle yüzleşmesi gerektiğini takip eden Drive My Car, kendisi ve Misaki Watari (Toko Miura) arasındaki bağı anlatıyor; "aşk, kayıp, kabul ve barış yolunda yolculuk eden" bir hikaye.

Hamaguchi tarafından yönetilen ve Hamaguchi ve Takamasa Oe tarafından ortaklaşa yazılan (Murakami hikayesinden) Drive My Car, Japonya'nın En İyi Uluslararası Uzun Metrajlı Film dalında altmış sekizinci filmi olarak hizmet veriyor ve eğer film Akademi'ye girerse on yedinci adaylığı olacak. Japonya, 1951'de Akira Kurosawa'nın Rashomon'u ve ardından 1954'te Gates of Hell, 1955'te Samurai, The Legend of Musashi ve 2008'de Departures ile Akademi Ödülü'nü geçmişte dört kez kazandı.

Fragman



Kübra Karasu