sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 10 Ocak 2022

"Drive My Car", National Society of Film Critics Tarafından 2021'in En İyi Filmi Seçildi!

Uluslararası uzun metrajlı Drive My Car'a duyulan sevgi, farklı eleştirmen gruplarında kendini hissettirdi. Film yakın zamanda LA Film Eleştirmenleri Derneği ve New York Eleştirmenler Birliği tarafından en iyi film seçildi. Amerika'da çeşitli büyük kuruluşlardan seçilen eleştirmenlerden oluşan National Society of Film Critics de, Drive My Car'ı 2021'in en iyi filmi olarak isimlendirdi.



Filmin yönetmenliğini, bu yıl oldukça beğenilen Wheel of Fortune and Fantasy filmini de yöneten Ryusuke Hamaguchi üstleniyor. Hamaguchi, her iki filmdeki çalışmasıyla da en iyi yönetmen seçildi. Portre of a Lady on Fire yönetmeni Celine Sciamma, Petite Maman filmi ile ikinci sırada yer alırken; Benedict Cumberbatch başrollü The Power of the Dog ise üçüncü sırada yer aldı.

Drive My Car'ın bu başarısı Oscar'larda alacağı ödüllerin bir ön habercisi olabilir. Çünkü önceki yılların kazananları arasında, her ikisi de kendi yıllarında Oscar'da "En İyi Film" ödülünü kazanan Nomadland ve Parasite yer almıştı. Japon filmi için bir galibiyet garanti olmasa da, Parasite'nin "En İyi Film Oscar Ödülü"'nü kazanan ilk uluslararası film olarak tarihi zaferi, film için bir emsal teşkil ediyor. En azından National Society of Film Critics tarafından yılın en iyi filmi seçilmesi Oscar'larda "En İyi Film" adaylığını son derece olası kılıyor.


Penelope Cruz

Diğer önemli kazananlar arasında Parallel Mothers ile en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Penelope Cruz ve Drive My Car ile en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Hidetoshi Nishijima yer alıyor. Cruz'un kazanması, Lady Gaga (House of Gucci), Alana Haim (Licorice Pizza), Olivia Colman (The Lost Daughter), Rachel Zegler (Batı Yakası Hikayesi) ve Kristen Stewart (Spencer) gibi aktrislerin yer aldığı bu yılki Oscar'larda çok kalabalık bir "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisine girme konusunda daha iyi bir şansı olduğunu gösteriyor. Tarihsel olarak, en iyi kadın oyuncu seçimlerinin çoğu en azından Oscar'a aday gösterildi. 

Kübra Karasu