sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Ekim 2021

"Dune" Filminin Final Fragmanı İddialı Bilim Kurgu Destanının Derinlerine İniyor!

Vizyona girmesine iki hafta kala Warner Bros., Denis Villeneuve'ün Dune uyarlamasının son fragmanını yayınladı.

Hikaye, Arrakis gezegeni üzerinde yaklaşan bir çatışmaya dair vizyonları onu ailesinin ve halkının geleceğini güvence altına almak için bir savaşın ortasına iten kraliyet doğumlu genç bir adam olan Paul Atreides'i (Timothée Chalamet) takip ediyor. 

Dune yoğun bir çalışmanın sonucu ve filmi izleyenler yaklaşmakta olan filmin anlatısını tamamlamak için bir devam filmi gerektirdiğini söylüyorlar. Film ile ilgili sahne arkası gerçekleri öğrenmek için tıklayınız. Ancak bu fragman hikayenin en büyük noktalarını 2 buçuk dakikalık bir zaman diliminde özetlemeye çalışmak için akıllıca bir hareket. Bazıları için son fragman bazı spoiler'lar veriyor olabilir ve ima edilen bazı ölümler de var gibi görünüyor fakat bunların hepsi filmi daha merak edilen bir yapım haline geliyor.



Film, Frank Herbert'in 1965 yılında yazdığı aynı adlı romanına dayanıyor. Pop kültürü üzerindeki etkisi açısından Yüzüklerin Efendisi ile karşılaştırılabilecek olan Dune, tüm zamanların en etkili bilim kurgu romanlarından biri olarak kabul ediliyor. Filmin kadrosunda ayrıca Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Starsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem de yer alıyor.

2021'in iddialı filmlerinden Dune, 22 Ekim'de sinemalarda vizyona giriyor.

Dune Final Fragmanı



Kübra Karasu