sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 18 Ocak 2022

"Dune" Filminin Silinen Sahneleri Yayınlandı!

Bir Dune hayranı yayınladığı bir video ile Denis Villeneuve'nin bilim kurgu filminde hangi sahnelerin yer almadığını keşfetti.

Paul'ün annesi Jessica ile olan karmaşık ilişkisini daha da güçlendirdiği için dahil edilmemiş olan ikisinin tartıştığı birkaç sahnenin kesildiği direkt göze çarpıyor. 

Ayrıca Baron Harkonnen'in Dük'e gönderdiği hoş geldin hediyesi kılığında bir tehdit notu da vardı ve bu not da finalde yer almadı. Nota, acımasız Harkonnen'in emrinde çalışan baharat işçilerinin yüzlerce kopmuş parmağı eşlik etti. Ayrıca orijinal olarak, seyircinin Stilgar ile buluşacağı ilk sahne Dük'ün ofisinde değil, Atreides'in Arrakis göklerinde gelişini gördüğü zamandı.

Pavlus'un suikast girişiminin ardından kesilen birçok sahne vardı. Bunlardan biri genç varisin Thufir Hawat'ı onu koruyamadığı için teselli etmesini içeriyordu. Senaryonun son taslağında yer alan bu sahnede, Timothée Chalamet'in kahramanı yaşlı adama karşılaşmadan kurtulmasına yardım edenin öğretileri olduğunu söyler. Ayrıca, Hawat ile, Harkonnen güçleri tarafından Atreides Hanesi'nin katledilmesi sırasında, Mentat arkadaşı Piter de Vries'in onu kaybettiği için aşağıladığı başka bir sahne vardı.

Paul ve Doktor Yueh arasında geçen bir başka sahnede ise Doktor genç adama Turuncu Katolik İncil'in kompakt bir baskısını verdi. Doktor Yueh, bu sefer Jessica'nın ona yaklaştığı başka bir sahne daha gördü.

Paul'ün ve Jessica'nın Siyeç Tabr'a olan yolculuğunda da kesintiler mevcut. O, annesi ve Chani arasında aslında daha fazla diyalog olduğunu görüyoruz. Siyeç'in konsepti ise ilk kısımda görünmese de film için zaten tasarlanmıştı.

Dune: Part Two için çekimler bu yılın Temmuz ayında başlayacak ve filmin prömiyerinin Ekim 2023'te yapılması planlanıyor.

Dune Kesilen Sahneler



Kübra Karasu