sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Oyuncu Haberleri 05 Kasım 2021

Dwayne Johnson, Yapımlarında Gerçek Silah Kullanmayı Bırakacağına Söz Verdi!

Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in Rust setindeki trajik ölümü, film endüstrisini derinden sarstı. Setteki güvensiz çalışma koşulları olayından bu yana, gerçek silahların film sahne malzemesi olarak kullanılması gerekip gerekmediği konusunda tartışmalar başladı.

Şimdi, gezegendeki en büyük yıldızlardan biri olan Dwayne Johnson, aksiyon dolu filmi Red Notice'in galasında Variety ile yaptığı özel bir röportajda, gelecekteki tüm yapımlarının sadece kauçuk tabanca kullanacağına söz verdi.



Johnson, "Başka kimse adına konuşamam, ama burada netlik olmadan şunu söyleyebilirim ki Seven Bucks Productions ile ilerlediğimiz herhangi bir film, herhangi bir televizyon programı ya da yaptığımız veya ürettiğimiz herhangi bir şeyde gerçek silah kullanmayacağız. Lastik silahlara geçeceğiz ve bununla ilgileneceğiz. Ne kadara mal olduğu konusunda endişelenmeyeceğiz. Film işinde her zaman çok ciddiye aldığımız güvenlik protokolleri ve önlemleri var. Bu setler güvenli setler ve bununla gurur duyuyoruz. Ama kazalar oluyor. Ve bunun gibi büyük bir kaza olduğunda bence en ihtiyatlı ve yapılacak en akıllı şey sadece bir saniyeliğine durmak ve gerçekten nasıl ilerleyeceğinizi yeniden gözden geçirmektir.” dedi.

Jumanji'den Hızlı ve Öfkeli serisine ve yakında çıkacak olan Black Adam'a kadar sayısız projede yer alan ve Hollywood'un önde gelen isimlerinden birinden büyük bir açıklama. Variety'nin belirttiği gibi Johnson'ın gerçek ateşli silahların kullanımına son vermeyi onaylaması, Hollywood yapımlarında güvenli karar vermenin domino etkisini başlatabilir.

Rust'ta yaşanan kazayla ilgili gerçekleşen soruşturma hala devam ediyor.

Kübra Karasu