sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 17 Ekim 2021

‘’Edward Scissorhands’’ Filminin Evi Müze Oldu!

Tim Burton imzalı " Makas Eller"in çekildiği ev müze oldu.

Başrollerinde Winona Ryder ve Johnny Depp’in yer aldığı ve 1990 yılında vizyona giren ‘’Edward Scissorhands’’ filmindeki ev müzeye çevrildi. İzleyiciler "Makas Eller"e konukluk eden yapıyı ziyaret edebilecek. 



Filmin geçtiği ev, geçen yıl "Edward Makas Eller" izleyicileri tarafından 230 bin dolar karşılığında satın alınmıştı. Şimdi ise ev yeni sahipleri tarafından bir tür hayran müzesine dönüştürülüyor. Scissorland adıyla hazırlanan müzede filmin çekiminde kullanılan orijinal nesnelerin de yer alması planlanıyor.



Evin yeni sahipleri de, satın alma işleminden sonra yapıyı filmdeki hâline geri döndürdü. Binanın dış boyası zeytin renginden filmdeki mavi rengine çevrildi. Evin mutfağındaki mantar desenli duvar kağıtları ve diğer odalar, filmin temasına uygun olarak tekrar tasarlandı. Ayrıca film çekiminin ardından kalan eşyalar da mahalle sakinleri tarafından müzeye bağışlandı. Müze için hâlâ materyal toplama sürecinde olan çift, koleksiyonlarına katacakları yeni bağışları bekliyor. Ayrıca şu an ziyaretçilerine müzeyi ücretsiz gezme imkanı sunuyorlar.