sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 11 Ekim 2022

"Emanet" Dizisinin Yıldızı Halil İbrahim Ceyhan Sinemaport'a Konuştu!

Emanet dizisi ile hafta içi her gün Kanal 7 ekranlarında izleyiciyle buluşan Halil İbrahim Ceyhan, Sinemaport'tan Alper Ergez'in sorularını yanıtladı.

Merhaba Halil İbrahim Bey hoş geldiniz öncelikle kısaca sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1982 Sivas doğumluyum ilk ve orta öğrenimini orda tamamladım daha sonra İstanbul’a geldim .üniversite hayatı boyunca da gerek oyunculuk gerekse müziğe olan ilgimden dolayı eğitimlerime devam ettim. Şimdi her iki alanda da hedeflerim doğrultusunda ilerliyorum çok mutluyum.

Oyunculuk hayatınız nasıl başladı? Ne zamandan beri ilginiz vardı?

Küçük yaşlardan beri ilgim vardı oyunculuğa. İstanbul’a gelmemle birlikte açılan fırsat kapıları bu alanlarda ilerlememde çok yardımcı oldu. İlk olarak bir klip çekiminde başladım oyunculuğa sonrasında modellik yarışması derken birkaç dizi ve film projesinde yer aldıktan sonra son olarak "EMANET" oyunculuk kariyerimde çok güzel bir ilerleme kaydetti.

Yeni nesil medyayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sinema ve dizi sektörünün artık giderek dijital platformlara yayılması hakkında neler söylemek istersiniz?

İzleyicinin istediği anda istediği içeriğe ulaşması konusunda çok güzel alternatif ve ortaya çok iyi projeler çıkıyor. Yaşama dair gerçekliklerin ulusal kanallara nazaran çok daha özgür dile getirilmesi konusundaki açık fikirlerin daha rahat yansıtıldığını düşünüyorum.

Emanet dizisi ile her gün seyirci karşısına çıkıyorsunuz. Nasıl bir deneyim? Günlük dizi çekmenin zor yanları var mı?

Her işin zor yanları var elbette. Önemli olan severek yapmak ve farkındalık. Güzel de bir eğitim aslında kamera karşısındaki mesainiz ne kadar çoksa o kadar deneyimleniyor ve birçok duygu ve durumu pratikleştiriyorsunuz.

Emanet dizisi reytinglerde diğer projelere adeta fark atıyor. Günlük yayınlanan bir dizinin yüksek bütçeli rakipleri karşısındaki bu mücadelesi hakkında neler söylemek istersiniz?

Yapılan işin kalitesi her zaman ve her alanda kendisini gösterir. Emanet bu sektörde bu anlamda özel bir örnek.

Sizi ilk olarak ‘’Emanet’’ dizisiyle tanıdık ama şarkıcılık serüveniniz de olduğunu biliyoruz. Peki sesinizin güzel olduğunu ilk ne zaman fark ettiniz ve müzik hayatınız nasıl başladı?

Müziğe ilgim tam anlamıyla lise yıllarından sonra söz yazarlığı ve bestecilik anlamında çok daha profesyonel bir adıma ulaştı diyebilirim. Sonrasında İstanbul’da olmanın verdiği avantajlar ve oluşan çevre sayesinde asıl amacım söz ve beste vermekti. Stüdyolarda okuduğum demo şarkılar sayesinde yorumcu olmam konusunda da ısrarlar oluştu. Birkaç single çalışması yaptım.

Şarkıcılık mı yoksa oyunculuk mu desek neler söylemek istersiniz?

İkisi de duygusal olarak performans gerektiren meslekler bence . Ama oyunculuk benim için şok ayrı bir yere sahip, oyuncu olmak çok daha ilgi alanımda. Her zaman söylediğim gibi müzik benim için hobi olarak hayatımın bir parçası olmuştur.

Suat Aydoğan’la beraber ‘’Adaletsiz Hasret’’ isimli bir düet çalışmanız oldu. Öncelikle bu projenizin hikayesinden biraz bahsedebilir misiniz ve bu projenizde kimlerle çalıştınız?

Sürpriz bir proje oldu benim için de. Sevgili Suat Aydoğan’la tanışmamız yıllar evveline dayanır. Bu dönem de bir albüm çalışması olduğunu öğrendim. Arkadaşım ve aynı zamanda Suat Aydoğan’ın ve benim müzik prodüktörlüğümüzü yapan sevgili Alişan Günay YILDIRIM bu projede bizi bir ataya getirdi. Sözü ve müziği bana ait olan bu şarkıda bir dürt yapma kararı aldık. Yine klibimizi sevgili Alişan Günay YILDIRIM üstlendi. Güzel ve keyifli bir çalışma çıktı ortaya.

Üzerinde çalıştığınız yeni müzik çalışmalarınız var mı?

Yani bir single çalışmam oldu “DERİN ÖZLEDİM” onun heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum. Ve bir konser organizasyonunda sahne alacağım. Sürpriz projeler olabilir. Geçtiğimiz yaz bu konuda çok verimli geçti. Bakalım.

Son olarak Sinemaport okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Vakit ayırıp bu sohbetimize katılan ve bu yolculukta bana destek olup sevgisini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın...

Alper Ergez