sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 26 Temmuz 2022

Emmett Till'in Trajik Hikayesine Dayanan "Till" Filminin Fragmanı Yayınlandı!

MGM, dünyaya trajik ve güçlü bir hikaye anlatacak olan yeni biyografi filmi Till'in fragmanını yayınladı.

Gerçek olaylara dayanan film, Mamie Till Mobley'nin genç oğlunun yanlış zamanda yanlış yerde sadece siyahi olduğu için vahşice öldürülmesinden sonra adalet için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Filmde ayrıca Haley Bennett ve Whoopi Goldberg de rol alıyor.

Till'in fragmanı, ortamın hem hassas hem de şiddetli taraflarını ortaya koyuyor. Mamie'nin oğlu Emmett (Jalyn Hall) ile sahnelerini yumuşak ve renkli görürüz fakat ve Till'in öldürülmesinden sonra gördüğümüz sahneler daha karanlık ve neşesizdir. Bu da büyük bir tezat oluşturur. Ayrıca filmin ilham verici bir hikaye olmak yerine öfkesini oğlunun anısını canlı tutmaya yönlendirmekten başka seçeneği olmayan bir annenin amansız savaşını anlatacak. Till fragmanı ayrıca 1950'lerde Emmett ve annesinin gezinmek zorunda kaldıkları düşmanca ortamları da vurgulanıyor.

Till, daha önce Clemency ve AlaskaLand'i yöneten ünlü film yönetmeni Chinonye Chukwu tarafından yönetiliyor. Senaryoyu, her ikisi de uzun metrajlı film yazarlığı yapan Michael Reilly ve Keith Beauchamp ile birlikte kaleme aldı. 

Till'in Türkiye'de 9 Aralık'ta sinemalarda vizyona girmesi planlanıyor.

Fragman


Kübra Karasu