sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 09 Ekim 2021

Erdem Tepegöz İmzalı '’Gölgeler İçinde’’ Filmine Güney Kore'den Ödül!

Erdem Tepegöz’ün uzun metrajlı filmi "Gölgeler İçinde", 8. Chuncheon Sci-Fi Film Festivali’nde büyük ödül olan Bomnea Ödülü’ne layık görüldü.


Dünya prömiyerini 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’de yapan ve festivalden Jüri Özel Ödülü- Gümüş George ile dönen Erdem Tepegöz’ün ödüllü filmi "Gölgeler İçinde", festival yolculuğuna devam ediyor. 



24 Eylül’de Türkiye’de vizyona giren film, son olarak Güney Kore’nin en büyük bilimkurgu festivali Chuncheon Sci-Fi Film Festivali’nde büyük ödül olan Bomnea Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca festivalin en iyi bilim kurgu filmi seçildi.

Erdem Tepegöz’ün yazıp yönettiği, yapımcılığını, Contact Film Works’un ve ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği filmin konu olarak; ilkel teknolojiyle yönetilen bir fabrikada işçilerden birinin sistemi sorgulamasıyla değişmeye başlayan hayatlarına odaklanıyor.
Filmin kadrosunda ise: Numan Acar, Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Emrullah Çakay, Muharrem Bayrak, Selin Kavak gibi isimler bulunyor.



57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyerini gerçekleştiren film, festivalden Film-Yön En İyi Yönetmen ve SİYAD En İyi Film ödülleri başta olmak üzere toplamda 5 ödüle layık görüldü. 8. Boğaziçi Film Festivali’nde jüri tarafından En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Hayk Kirakosyan) ödüllerine layık görüldü. Brezilya’da düzenlenen Fantaspoa Uluslararası Fantastik Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu (Numan Acar), Los Angeles’ta düzenlenen Güney Doğu Avrupa Film Festivali’nde ise En İyi Sinematografi ödüllerini kazanan film, ulusal ve uluslararası arenadaki çeşitli festivallerde şu ana kadar toplam 11 ödülün sahibi oldu.