sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 10 Ocak 2023

Francis Ford Coppola İmzalı “Megalopolis” Filmi Tehlikede!

The Hollywood Reporter, Francis Ford Coppola'nın uzun süredir devam eden bilim kurgu destanı Megalopolis'in ciddi bir tehlike içinde olduğunu açıkladı.

Ekim ayından bu yana Atlanta'da çekimleri devam eden film, Aralık ayının başında tüm görsel efekt ekibini kaybetmişti. Şimdi ise yapım tasarımcısı ve denetleyici sanat yönetmeni de dahil olmak ekibin önemli yaratıcı yetenekleri projeden ayrıldığını açıkladı. 

Daha önce, Coppola'nın The Mandalorian'dakine benzer bir sanal prodüksiyon teknolojisini kullanmayı amaçladığı maliyetleri yükselmeden önce bildirilmişti.



Coppola, onlarca yıldır tutkusu olan projesi için Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman ve Dustin Hoffman'ın da dahil olduğu devasa bir kadroyu bir araya getirdi.

Yönetmen filmi tamamen kendi parasıyla, Kuzey Kaliforniya bölgesindeki son derece popüler şarap imalathanelerinin satışından elde ettiği küçük bir servetle finanse ediyor. Bununla birlikte bu sorunlar nedeniyle, 120 milyon dolarlık bütçe o zamandan beri arttı ve filmin çekimleri yarıda kaldı. Şimdi ise yapımın gerçekten bitip bitemeyeceğinin belirsiz olduğu söyleniyor.

Kübra Karasu