sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 06 Kasım 2021

Gabriel Byrne, Samuel Beckett’in Hayatını Konu Alan ‘’Dance First’’ Filminin Başrolünde Yer Alacak!

Yönetmen koltuğunda James Marsh’ın oturacağı Dance First isimli biyografi filmde İrlandalı yazar Samuel Beckett’a Garbriel Byrne hayat verecek.

2014 yılında Stephen Hawking’in hayatını konu alan The Theory of Everything filmiyle beş dalda Oscar adaylığı elde eden başarılı yönetmen James Marsh, bir başka biyografi filmiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. James Marsh’ın yöneteceği biyografi filmi İrlandalı oyun yazarı Samuel Beckett’i odağına alacak.



Yönetmen James Marsh, Gabriel Byrne ile çok güçlü bir oyuncu kadrosu oluşturduklarını vurguladı ve şu sözleri ekledi: “Dance First, Beckett’in yaşam hikâyesini anlatan, yaratıcı, eğlenceli ve dokunaklı bir film. Film, Beckett’in hayatının hatalarını kendisinin başka bir versiyonuyla, alter egosuyla tartıştığı, alışılmadık bir yapıya sahip. Ama bu filmin tadını çıkarmak için Beckett’in öğrencisi olmanıza gerek yok, Beckett’in hayatındaki kilit ilişkilere odaklanan senaryo hem esprili hem de dramatik. Filmde, ünlü yazarın Fransız Direnişi’ne katılması ve Paris’te bıçaklanarak ölümden dönmesi gibi dönüm noktaları yer alıyor.’’

Filmin yapımcısı Fabien Westerhoff ise filmle ilgili şunları söyledi: “İnsan doğasına attığı absürdist bakışla Dance First, pandemi sonrası bir dünyada daha anlamlı olamazdı.”



Dance First filminin ismi, 20. yüzyıl tiyatrosunun mihenk taşlarından, absürt tiyatronun öncüsü, avangart tiyatronun önemli bir temsilcisi olan yazar Samuel Beckett‘in ünlü mottosu Dance First, Think Later – Önce Dans Et, Sonra Düşün‘den geliyor. Dance First; Waiting for Godot’dan Murphy’e birçok önemli esere imza atmış olan yazarın hayatının dönüm noktası olan, Nobel Ödülü’ne layık görüldüğü 1969 yılına odaklanıyor.