sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 05 Aralık 2021

Gerard Butler'ın Başrolünde Olduğu Aksiyon Filmi ''Kandahar''ın Çekimleri Suudi Arabistan'da Başladı!

Film, Suudi Arabistan'da Medine bölgesinin El-Ula şehrinde çekilen ilk büyük bütçeli ABD yapımı olma özelliği taşıyor.

Felon, Snitch, Shot Caller gibi filmlere imza atan yönetmen Ric Roman Waugh tarafından yönetilen Kandahar filminin çekimleri başladı. Senaryosu Ric Roman Waugh ve Mitchell LaFortune tarafından yazılan Suudi Arabistan'da çekiliyor ve Medine bölgesinin El-Ula şehrinde çekilen ilk büyük bütçeli ABD yapımı film olma özelliğini taşıyor. Bu bölge UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan İslam öncesi arkeolojik şehir Hegra'ya ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.

Kandahar, Orta Doğu'da gizli bir görevde olan CIA ajanı Tom Harris'e odaklanıyor. Göreviyle ilgili dışarıya sızan bilgiler, Tom için büyük tehlikeye neden olur. Kimliğinin ortaya çıkma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tom, Orta Doğu çöllerinden kaçmaya karar verir. Tom, kaçmaya çalışırken bir yandan da peşine düşen özel güçlerden de kurtulmanın yolunu arar.



Filmin başrolünde Gerard Butler yer alıyor. Ayrıca filmin kadrosunda; Aladdin ve Homeland gibi yapımlarda izlediğimiz Navid Negahban, Victoria & Abdul filminde oynayan ve yakın zamanda Agatha Christie uyarlaması Death on The Nile ile izleyici karşısına çıkacak olan Ali Fazal da filmin oyuncu yer alıyor.

Yeni filminin çekimlerine başlayan Ric Roman Waugh'un son filmi National Champions'ın çekimleri ve post prodüksiyonu ise tamamlandı. Amerikan futbolu oyunucuları LeMarcus James ve Emmett Sunday'in, ulusal şampiyonluk maçından üç gün önce, okulları için bedenlerini ve sağlıklarını tehlikeye atan öğrenci-sporculara eşitlik, saygı ve adil ücret sağlanana kadar rekabet etmeyeceklerini bildirerek grev çağrısında bulunmasını ve milyarlarca doları tehlikeye atmasını anlatıyor.

Fillmin vizyon tarihi ise henüz belli değil.