sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 18 Kasım 2021

"Golda" Filminden İlk Kare Geldi: Helen Mirren'in İsrail'in İlk Kadın Başbakanına İnanılmaz Dönüşümü!

Guy Nattiv imzalı Golda filminin çekimleri Londra'da resmen başladı ve filmden Oscar ödüllü Helen Mirren'in İsrail'in ilk kadın Başbakanı Golda Meir rolündeki ilk görüntüsü de yayınlandı.

Makyaj ve kostümle Helen Mirren, inanılmaz bir şekilde değişerek Golda Meir gibi görünmesi oldukça konuşuldu. Golda, Meir'in 1973'teki Yom Kippur Savaşı sırasında yapmak zorunda kaldığı seçimleri takip eden bir "saatli gerilim" olarak tanımlanıyor.

Bu habere ek olarak, Camille Cottin'in (Call My Agent) kadroya katıldığı ve Golda'nın savaş boyunca yanında olan uzun süredir kişisel asistanı Lou Kaddar'ı oynayacağı bildirildi. Cottin, Meir'in Savunma Bakanı Moshe Dayan'ı canlandıracak olan İsrailli aktör Rami Heuberger ve İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı David Elazar'ı oynayacak olan Lior Ashkenzi'ye katılacak. Kadroda ayrıca Ellie Piercy, Ed Stoppard, Rotem Keinan, Dvir Benedek, Dominic Mafham, Ben Caplan, Kit Rakusen ve Emma Davies gibi isimler de yer alıyor.

Golda, Nicholas Martin tarafından kaleme alındı ve Skin adlı kısa filmiyle 2018'de Oscar kazanan İsrailli yönetmen Nattiv tarafından yönetiliyor.

Filmde Golda Meir'i oynaması hakkında Mirren şunları söyledi: “Golda Meir zorlu, uzlaşmaz ve güçlü bir liderdi. Olağanüstü hayatının en zor anında onu tasvir etmek büyük bir meydan okuma. Umarım onun hakkını veririm."

Nattiv ise Mirren ile çalışmak hakkında şunları söyledi: "Uzun zamandır büyük Helen Mirren'in hayranıyım. İnanılmaz yetenek, zeka, derinlik ve duyguyla Golda Meir'in karakterine o kadar parlak bir şekilde eridi ki, bu inanılmaz kadının zenginliğinin ve karmaşıklığının hakkını veriyor."

Golda'nın önümüzdeki 6 hafta boyunca hem Londra'da hem de Israil'de çekimlerine devam etmesi bekleniyor. Film için herhangi bir çıkış tarihi resmi olarak duyurulmadı.

Golda'ya İlk Bakış Fotoğrafı



Kübra Karasu