sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 16 Mayıs 2020

Gonca Vuslateri '' Şanslıydım ki Hep İyi Yönetmenlerle Çalıştım''

İlkokul 2. sınıftan beri oyunculuk eğitimi alan Gonca Vuslateri, liseden mezun olduktan sonra 2003 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Tiyatro bölümüne gitmiş ve bitirmiştir."Dot" tiyatrosunda da yer alan ve son zamanlarda ise müzisyen kimliği ile de karşımıza çıkan Oyuncu Gonca Vuslateri ile kişisel hayatı ve oyunculuk sektörü hakkında sohbet ettik.


Oyunculuk eğitimine ilkokul 2. Sınıfta başlamışsınız. Kariyerinizde bir çok dizi ve filmde rol aldınız. Oyunculuğa  sizi sürükleyen ne oldu? Çok küçük yaşlarda başladım oyunculuğa.Belki de izlediğim filmler ve ailemin sanata olan düşkünlüğü diyebiliriz.Elbette etkisi olmuştur.
Çok genç yaşta oyunculuk eğitimi aldınız ve o zamanlarda aldığınız bu eğitim size bu dönemlerde nasıl katkı sağladı? Genç yaşta başlamak bir avantaj mı , olumlu ve olumsuz tarafları nedir? Eğitimin erken yaşta tamamlanmış olması ileride icra ettiğiniz mesleği daha iyi anlamanızla beraber yol gösterici de oluyor.Genç yaşta başlamak bir avantaj. Daha geç başlayanlar da avantaja çevirebilir.
Örneğin hiç oyunculuk eğitimi almadan bu işe başlayanlar da var. Aradaki en temel fark nedir sizce? Farklılığa “temel” demek zor bence.Kendi içinde hissedilmeyen bir bağ bile olabilir. Nota bilmeden enstrüman çalmak gibi düşünmek gerekir.Öğrenilmiş olanları da yıkmak gerekiyor eğitime dönüldüğünde .Bazen bir amatörün yaptığını bir profesyonel yapamıyor..Fakat kaç kezliğine olabilir ki bu? İnsan hedefleri uğruna kültürel bir birikim yapamıyorsa hayatı hangi hedef için yaşar ki nihayetinde. Olmak istenilen neyse bir süre sonra ona adım atılıyor zaten.
Kariyerinizde daha geniş kitlelere ulaşmanız ise Küçük Sırlar dizisinde canlandırdığınız “Ceyla” karakterinin etkisinin büyük olduğu söyleniyor. Siz kariyerinize etkisi bakımından hangi film ve rolü önemli görüyorsunuz? Hepsinin katkısı olmuştur.
Gelecek adına oyunculuk alanında ve bu alan dışında kendinize belirlediğiniz bir hedef var mı bunları öğrenebilir miyiz? Şu an için çok fazla var yaşım çok genç. Henüz finalde şu olacak gibi bir belirginlik yok. Çok fazla seçenek var, hepsine göz atıp uğruna emek veriyorum. Hangisi güzel olacaksa, hangisine değecekse...
 Hangi tür rollerde oynamayı seviyorsunuz? Kariyerinizde en iyi oynadığınız rol nedir ve oynarken seni en çok zorlayan rol hangisiydi? Bir oyuncunun böyle seçimleri olur mu bilemem.Fantastik boyutta işlerden bile duygusal olarak etkilenmeye başladım.Bir Marvel işi fena olmazdı hani. Hepsinin bir etütü var.Zorlandığım iş hiç olmadı.Hep iyi yönetmenlerle çalıştım. Şanslıydım.
Şu an içinde bulunduğunuz ya da değerlendirdiğiniz sinema ve dizi alanında size gelen teklifler var mı? Bunları öğrenebilir miyiz? Bunlarla ilgili konuşmuyoruz . Pandemi sürecine göre bir çok işi kaydırdık ve yerini değiştirdik.Önceliklerimiz değişti fakat 2020 ve 2021 artık ekranda buluşmayı ben de istiyorum.
Yeni şarkınız hayırlı olsun. Bir Sezen Aksu şarkısı okumak herkese nasip olmaz. Single çıkarma fikri nasıl oluştu? Bu şarkıyı dinledikten sonra beraberinde hiç düşünmeden bana ne kadar yakıştığını düşünüp olabilir mi dedik? Bundan dolayı çok mutluyum.
Müzikte de artık aktif rol alacak mısınız? Müzik ve oyunculuk birlikte mi yürüyecek? Muhtemelen öyle olur.. yazarlık da dahil.
Müzikal anlamdaki hedefleriniz neler? Oyunculuk kariyerinizde geldiğiniz başarılı noktayı aynı şekilde müzik sektöründe de yaşamak istiyor musunuz? Hayatı öyle hedefler ve nokta atışlar şeklinde yaşamıyorum işin açıkçası. Keyif aldığım bir iş yapıyorum. Birikte ürettiğimiz insanlarla çok da eğleniyoruz.O kadar ciddiye almıyorum hayatı.Benden ve birlikte üretmenin hazzından daha mühim değil.Güzel şeyler illa ki kendini güzel işlere çeviriyor . Ona odaklıyım. Su akar yolunu bulur bence...
 Korona günleri nasıl geçiyor? Bu süreçte neler yapıyorsunuz? Daha çok üretmek ve çalışmak olarak mı geçiyor günleriniz yoksa dinlenerek mi? Yapmadığım yemek,düşünmediğim konu,okumadığım kitap kalmamış gibi.Yine de hep eksikliğini hissettiğim tonal konu var. Şarkı bu yüzden de iyi gitti bu döneme.
Son olarak sizi sevenlere ve SinemaPort okuyucularına neler söylemek istersiniz ? İzleyebildiğiniz kadar film izleyin, okuyabildiğiniz kadar kitap okuyun.Sevebildiğiniz kadar sevin hayatınızı.Bu dönem,iyi bir şeylere değmek zorunda.
Röportaj : Mehmet Ali Kıcım - SinemaPort