sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 13 Kasım 2021

Guardians of the Galaxy Vol. 3'ün Çekimleri Başladı!

Yönetmen James Gunn, instagramda paylaştığı bir kamera arkası fotoğrafla Guardians of the Galaxy 3'nin çekimlerinin başladığını duyurdu.

2018 yılında, Guardians of the Galaxy serisinin ilk filmini yazıp yöneten James Gunn'ın, Guardians of the Galaxy Vol. 3'den kovulduğu açıklanmıştı. Disney, Gunn'ın projeden kovulmasının nedeni olarak, 2009-2012 yılları arasında tecavüz ve pedofili hakkında ofansif espriler içeren tweetleri göstermişti.



Serinin hayranları, tweetlerinden dolayı özür dileyen ve onların bugün olduğu kişiyi yansıtmadığını belirten Gunn'ın projeye geri dönmesi için imza kampanyası başlatmışlardı. 150 binden fazla imzanın toplandığı kampanyaya ek olarak, Disney'in yakınında bir billboard kiralayan hayranlar, yönetmenin projeye geri dönmesini istediklerini belirten bir ilan vermişlerdi.

Bu girişimleri, Guardians of the Galaxy oyuncularının James Gunn'ı destekleyen bir açık mektup yayınlaması izledi. Chris Pratt, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Sean Gunn, Pom Klementieff, Michael Rooker ve Karen Gillan'ın imzası bulunan mektupta, Gunn'ın tweetlerine katılmadıklarını ancak üçüncü filmin Gunn tarafından yönetilmesini istediklerini açıklamışlardı.



Hem serinin hayranlarının hem de oyuncularının desteğini alan Gunn, Marvel ile de arasını düzeltti ve Guardians of the Galaxy Vol. 3’nin yönetmenliğine yeniden getirildi. 2023 yılında vizyona girmesi beklenen filmin çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı. Üçüncü filmin senaryosunu çok önceden tamamlamış olduğunu açıklayan James Gunn, çekimlerin başlamasını kendi Instagram hesabında paylaştığı bir set fotoğrafı ile duyurdu.



Yönetmen daha önce yaptığı açıklamalarda çekimlerinin ilk olarak 2022 yılında başlaması planlanan filmin senaryosunu çok uzun zaman önce kaleme aldığından bahsetmişti. Gunn, filmin hikâyesini “Senaryonun üzerinde yıllar içerisinde belirli değişiklikler yaptım ancak son üç yıldır neredeyse aynı kaldı. Aslında oldukça ağır bir hikâye. Hatta geçmişe göre daha ağır, duygusal yoğunluğu fazla bir hikâye.” sözleriyle tanımlıyor.