sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 01 Mart 2022

Guillermo del Toro, Steven Spielberg'in "West Side Story" Filmine Övgü Yağdırdı!

Fantezi/korku ustası Guillermo del Toro twitter hesabından başka bir ünlü yönetmeni övdü.

Steven Spielberg, bu yılki Akademi Ödülü adayları açıklandığında birkaç rekor kırarak tarih yazdı. Ünlü yönetmen Jurassic Park gibi gişe rekorları kıran filmlerde ve Bridge of Spies gibi daha küçük filmlerde ikonik sekanslar yaratmayı başardı.

Collider'ın haberine göre Meksikalı film yönetmeni Guillermo del Toro, Spielberg'in işlerinde göründüğünden çok daha fazla zanaat olduğunu söylemek için yeni açıklamalar yaptı. Del Toro, geniş bir başlık altında, Spielberg'in en son filmi olan West Side Story'nin müzikal yeniden çevriminden bir sahne seçti ve kameranın sahneyle "dans etmesinin" nedenlerini ve bunun tam olarak neden önemli olduğunu anlattı. Tek seferde çekilen sahne, bunu "çok zor" olarak nitelendiren Spielberg'in kendisi tarafından zaten tartışılmıştı. Del Toro da attığı tweet ile teknik hakkında kendi yorumlarını ekledi:

“Uygulaması son derece zor. Kusursuz, ustaca saat gibi çalışan hassasiyet ve "dikişli" çekimlerden veya sabit kameradan vinçe "röle" çekimlerinden çok daha karmaşık. Şaşırtıcı ama kamerayı her müzikal sayıyla "dans ettiren" çok sayıda çekimden biri. Deşifre edilmesi son derece (imkansız olmasa da) zor olan dans numarası çekimleri var ve bunların neredeyse tamamı beyin cerrahisi düzeyinde hassasiyet gerektiriyor.”



Del Toro, Spielberg'in çalışmalarını Alfred Hitchcock, John Ford, Max Ophüls, Douglas Sirk, Mikhail Kalatozov gibi diğer sinema efsaneleriyle aynı kefeye koydu. Uzun tweet serisinde dramaturjinin önemini de vurgulayan ünlü yönetmen, okuyuculara bunun bir filmin sadece %50'si olduğunu hatırlattı.

"Zanaatımızda çok az solo var. Sinemada sinemayı yeniden sinema terimleriyle konuşmamız ve bunu yapanları kutlamamız gerekiyor.”

Son olarak, Nightmare Alley yönetmeni, sinemaseverleri ve film yapımcılarını, bir kamerayı doğrultup "Aksiyon!" diye bağırmaktan çok daha fazlası olan sinema sanatına daha fazla dikkat etmeye çağırıyor. Del Toro, insanların reytingler konusunda daha az endişelenmelerini de söylüyor. Zanaatı mükemmelleştirme ve öğrenme konusunda daha fazla çabalamalarını tavsiye ediyor.

West Side Story, bu yılki Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmenlik (Spielberg için) ve Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu (Ariana DeBose için) dahil olmak üzere yedi kategoride aday gösterildi. Del Toro'nun Nightmare Alley'i ise dört kategoride aday gösterildi: En İyi Film, Yapım Tasarımı, Kostüm Tasarımı ve Sinematografi.

Del Toro'nun tweet serisi:
 


Kübra Karasu