sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 20 Kasım 2021

Güney Kore Yapımı ''Zombi Ekspresi''nin Amerikan Uyarlaması Geliyor!

Güney Kore yapımı korku ve aksiyon filminin Amerikan uyarlaması çekilecek.

2016 yapımı Zombi Ekspresi filmini, Sang-ho Yeon yönetmiş ve 8.5 milyon dolarlık düşük bir bütçeyle çekilen film dünya çapında yaklaşık 100 milyon dolarlık bir gişe hasılatına ulaşmıştı. Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar alan filmin, şimdi de Amerikan versiyonu çekilecek.



Film, hızlı trende yaşanan zombi mücadelesini anlatıyordu. Yoğun iş temposundan dolayı kızını ihmal eden bir baba olan Sok-woo, kızının ısrarlarına dayanamayarak onu eski eşinin yanına götürmek için Seul'den Busan'a giden trene biner. Güney Kore'yi etkisi altına alan zombi virüsünü taşıyan bir kadının da son anda trene binmesiyle, virüs yolcular arasında hızla yayılmaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir. 



Aslında filmin Amerikan yeniden çevrimi, Zombi Ekspresi'nin gişe başarısının hemen ardından, 2016 yılında, konuşulmaya başlanmıştı. Ancak bugüne kadar resmiyet kazanan bir açıklama yapılmamıştı.

Deadline'da yer alan habere göre, filmin resmiyet kazandığı ve adının ''Last Train to New York'' (New York'a Son Tren) olacağı açıklandı. Filmi Endonezyalı yönetmen Timo Tjahjanto yönetecek. Filmin detayları henüz net değil.