sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 29 Eylül 2021

Guy Ritchie'nin Türkiye'de Çektiği Jason Statham'lı Filminin Yeni Adı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Guy Ritchie'nin daha önce Five Eyes olarak bilinen filmi, "Operation Fortune: Ruse De Guerre" olarak adlandırıldı. Yeni isim filmin resmi Twitter hesabından açıklandı.

Operation Fortune'da Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone ve Hugh Grant rol alıyor. Filmin şu anda 21 Ocak 2022'de vizyona girmesi planlanıyor. Fakat Türkiye vizyon tarihi henüz netleşmedi.

Operation Fortune, Five Eyes ağına kaydolduktan sonra ölümcül teknolojinin satışını durdurmaya çalışan bir MI6 operatörü ve bir CIA ajanının hikayesini anlattığı söyleniyor. Jason Statham MI6 ajanını oynayacak, Aubrey Plaza ise CIA ajanı rolünü üstlenecek. Guy Ritchie aynı zamanda filmin senaryosunu Ivan Atkinson ve Marn Davies ile birlikte kaleme aldı.



Hem Davies hem de Atkinson, Ritchie'nin son iki filmi Wrath of Man ve The Gentlemen'ı birlikte yazdı. Sık sık Ritchie işbirlikçisi olan Statham, Ritchie'nin en son filminde hem yapımcı hem de başrol oynuyor. Ritchie ayrıca yakın zamanda The Gentlemen'de Grant ile birlikte çalıştı, Josh Hartnett ayrıca Ritchie'nin son filmi Wrath of Man'de de rol aldı.

Çekimleri Türkiye'de de gerçekleşen filmin ardından Guy Ritchie, "Türkiye bir tür ilham kaynağı: Güzel yemekler, insanlar, oteller. İki aylık çekimden sonra artık tüm filmlerimi burada çekeceğim." açıklamasını yapmıştı.

Guy Ritchie'nin filmleri son zamanlarda çok kârlı olduğunu kanıtladı. Gentleman, 22 milyon dolarlık bir bütçeye karşı 115 milyon doların üzerinde hasılat elde ederken, Wrath of Man, 40 milyon dolarlık bir bütçeye karşı 104 milyon dolar hasılat elde etti.

Fortune Operasyonu'nun çekimleri Ocak ayında başladı ve Antalya/Türkiye, Farnborough ve Katar'da gerçekleşti. Çekimlerin ardından Guy Ritchie, "Türkiye bir tür ilham kaynağı: Güzel yemekler, insanlar, oteller. İki aylık çekimden sonra artık tüm filmlerimi burada çekeceğim." açıklamasını yapmıştı.
 

Kübra Karasu