sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

TOP 50 -Oyuncular 03 Şubat 2022

Haftanın En Çok Konuşulan 50 Oyuncusu Belli Oldu! (24 - 30 Ocak 2022)

Yazılı basın, görsel basın, internet medyası da dahil olmak üzere 24 - 30 Ocak haftasının en çok konuşulan 50 oyuncusu belirlendi. 

Medya Takip Merkezi (MTM) verilerine göre, haftanın en çok haber yapılan oyuncuları; Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın ve Türkan Şoray oldu.

Yeşilcam’ın unutulmazları arasında yer alan usta oyuncu Fatma Girik için geçtiğimiz hafta Şişli’de cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan Hülya Koçyiğit'in sözleri de gündem oldu. Koçyiğit, "Ben de çok zorlanıyorum. İçimiz yanıyor. Hani gözler insanın kalbinin aynasıdır derler ya, o masmavi gözlerle sanki içinden ışık yanarmış gibi... Türk sineması deyince hepimizin aklına ilk o gelir. O cesur yürekli bir efsaneydi. Seni çok özleyeceğiz Fatma. Sinemaya olan tutkusunu hepimiz biliyoruz.  Her ne kadar farklı siyasi kulvarlarda görünüyor olsak da biz Atatürk’e bütün kalbimizle bağlı cumhuriyet kadınlarıydık. O hep öyle hatırlanacak." ifadelerini kullanmıştı. Hülya Koçyiğit haftanın en çok haber yapılan oyuncusu oldu. Fatma Girik'i son yolculuğunda Türkan Şoray ve Filiz Akın da yalnız bırakmadı. Şoray da haftanın en çok konuşulan 3. ismi oldu.

Usta oyuncu Cüneyt Arkın, verdiği bir röportajda oynamayacağı rollere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Arkın konuyla ilgili, "Genelde 'Hayır' demez oyuncu. Bir teklif gelince zaten başlar hayal kurmaya, o kişiyi düşünmeye. Ama mesela Recep İvedik rolünü dünyayı versen oynamazdım. Ya da bir eşcinseli, bir kadını oynamam. Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz." ifadelerini kullandı. Usta oyuncu haftanın en çok haber yapılan 2. ismi oldu.


İŞTE TOP 50