sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 03 Kasım 2021

Haley Bennett, Whoopi Goldberg'li "Till" Filminin Kadrosuna Katıldı!

Son zamanlarda en iyi Carlos Mirabella-Davis'in Swallow ​​filmindeki rolü ve Antonio Campos'un The Devil All the Time'daki destekleyici rolüyle tanınan Haley Bennett, Deadline'a göre yazar-yönetmen Chinonye Chukwu imzalı Till filminin kadrosuna katıldı. Şu anda Atlanta'da çekilen filmde Whoopi Goldberg, Frankie Faison ve Jalyn Hall'la birlikte rol alacak.

Kısmen Keith Beauchamp'ın 2005 belgeseli The Untold Story of Emmett Louis Till'e dayanan film, Mamie Till-Mobley'nin oğlunun beyaz üstünlükçülerin elindeki trajik ölümü için adalet peşinde koşarken, sivil hakları harekete geçirecek bir anı anlatıyor. Till-Mobley, oğlu için Amerika'nın güneyindeki ırkçılığın acımasızlığını göstermek adına kasıtlı olarak halka açık bir cenaze düzenledi.



Aleyhlerinde toplanan çok sayıda delile rağmen, sanık katiller beraat etti ve o zamanlar ulusu kuşatan şiddetli ırkçılıktan kötü bir şekilde bahsettiler. Ancak Beauchamp'ın belgeseli, davanın ABD Adalet Bakanlığı tarafından yeniden açılmasına katkıda bulundu. Bu, The Murder of Emmett Till'in PBS'de yayınlanmasından sonra davayla ilgili yayınlanan ikinci belgeseldi.

Haley Bennett, aynı zamanda, Joe Wright imzalı Cyrano uyarlamasında Peter Dinklage ve Kelvin Harrison'la birlikte rol aldı. Bu yılın başlarında Telluride Film Festivali'nde büyük beğeni toplayan film, bu yılki ödül adayları arasında ön saflarda yer alıyor. 

Till için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.

Kübra Karasu